Egy napon három ittas sofőr a Tiszán

2021. 08. 21., szo - 10:08
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt indított eljárást három motorcsónakkal közlekedő férfi ellen.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2021. augusztus 20-án egy tiszafüredi és egy szolnoki férfivel Tiszafüred külterületén, egy budapesti lakossal szemben pedig Tiszanána külterületén intézkedtek a Tisza folyón, ahol motorcsónakkal közlekedtek. Mindhárom ellenőrzés során a sofőrökkel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a vízirendőrök további mintavétel céljából előállították a jogsértőket.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt folytat eljárást a három férfi ellen.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai akár csak a közúti közlekedésben, a vízen közlekedők esetében is kiemelt figyelmet fordítanak az ittasan vezetők forgalomból történő kiszűrésére. Ahogy a közúton, úgy a vízen is zéró tolerancia van az alkoholfogyasztásra. Ha valaki szeszes italt fogyasztott nem vezethet gépi illetve nem gépi meghajtású vízi járművet sem. Az is számíthat büntetésre, aki gépi meghajtású vízi jármű vezetését ittas személynek átengedi, ugyanis ezzel szabálysértést követ el.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közös érdek

A járművezetők szabálykövető magatartása minden közlekedő közös érdeke Nógrád megyében is!

 

Keresik

A dunai vízirendőrök és a katasztrófavédelem búvárai jelenleg is kutatnak a tegnap eltűnt lány után.

 

Lezárt akta: crack-et árult a keceli díler

Egy 37 éves férfival szemben folytattak eljárást a Kiskőrösi Rendőrkapitányság nyomozói kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt.

 

Lezárt akta: Ököllel ütötte

A győri rendőrök befejezték egy 59 éves rábapatonai férfivel szemben folytatott büntetőeljárás vizsgálatát, aki egy közlekedési baleset helyszínén garázdálkodott.