Fokozott figyelem a turisztikai szezonban

2021. 06. 03., cs - 17:16
Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök Heves megye több helyszínén tartanak visszatérő ellenőrzést a társszervekkel közösen az idegenforgalmi szezonban.

Heves megye, azon belül leginkább Eger és Gyöngyös környéke valamint a Tisza-tó is kiemelt turisztikai célpontként szerepel a pihenésre, aktív kikapcsolódásra vágyók térképén. Ennek megfelelően az érintett területeken megnövekszik mind a gépjárműforgalom, mind pedig a tömegközlekedést igénybe vevők létszáma.

 

A Heves megyei rendőrök - ahogy teszik ezt minden évben - idén is kiemelt feladatként kezelik nemcsak a térségbe látogatók, hanem az ott élők személy és vagyonbiztonságának biztosítását.

Ennek megfelelően az egyenruhás állomány 2021. június 1-től naponta, úgynevezett mozgóőri szolgálatot lát el az említett nagyvárosok vonat- és buszpályaudvarain, belvárosi övezeteiben továbbá - leginkább a hétvégi napokon - a Tisza-tó menti strandokon is.

 

Az esetenként társhatóságokkal kiegészülő szolgálat során a gyalogos járőrök jelenlétükkel elsősorban megakadályozzák a jogsértő cselekményeket, szükség esetén intézkednek valamint segítő-útbaigazító jellegű tevékenységükkel is segítik az állampolgárokat.

 

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a lehetőségekhez mérten tegyenek meg mindent a vagyontárgyaik megóvása érdekében:

-          strandra csak a legszükségesebb tárgyakat vigyék, használják az értékmegőrzőt,

-          gépjárműben ne hagyjanak látható helyen értéktárgyakat,

-          kerékpárjukat lezáratlanul néhány percre se hagyják őrizetlenül,

-          pénztárcájukat, mobiltelefonjukat ne feltűnő, idegenek számára is könnyen hozzáférhető helyen tartsák ( pl. ne farzsebben vagy táska tetején…) !

 

 

Amennyiben ezek ellenére is jogsértés áldozatává válik, vagy ilyet észlel, kérjük haladéktalanul értesítse a 112-es segélyhívón a rendőrséget vagy forduljon személyesen a közelben tartózkodó rendőrjárőrhöz.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közlemény

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán.

 

A törvény elől nem lehet elbújni

Több napig bujkált a rendőrök elől Gyöngyösorosziban az a két betörő, akik napokkal korábban egy raktárépületből szerszámokat lovasítottak meg.

 

Strandolás közben jött a hívás

A telefonos csalók nem állnak le a nyári szünetben sem. Folyamatosan próbálnak hozzáférni a gyanútlan emberek bankszámláihoz Zalában is. Sajnos még mindig nagyon sokszor járnak sikerrel!

 

Nyúlcipőt húzott, de hiába

Több lopást is elkövetett a közelmúltban egy 23 éves kecskeméti férfi, aki ugyan megpróbált elfutni a rendőrök elől, de hamar utolérték. Az ellopott értékeket megtalálták a nyomozók és visszaadták a tulajdonosoknak.

 

Keressük Érsek Sándort

Az Ózdi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 54 éves férfi eltünése ügyében.