Ismét összehangolt ellenőrzés a Tisza-tó környékén

2022. 08. 09., k - 14:16
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök földön és vízen végeztek közlekedésrendészeti és bűnügyi-közbiztonsági ellenőrzést.

A 2022. évi turisztikai idény utolsó nyári hónapjában, a vonatkozó végrehajtási tervben foglaltaknak megfelelően, összehangolt közlekedésrendészeti és közbiztonsági-bűnügyi ellenőrzést hajtottak végre a Jász-Nagykun-Szolnok, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2022. augusztus 5-7. között.

Az egyenruhások a szárazföldön és a vízen kontrollálták a turizmussal érintett területek – kiemelten a Tisza-tó és térsége – közlekedésbiztonságát, felléptek az utazó bűnözés megelőzése érdekében, továbbá biztosították a hazai és külföldi vendégek személy- és vagyonbiztonságát. A vízirendőrök a nyaralni, pihenni vágyók biztonsága érdekében, kiemelt figyelmet fordítottak a Tisza folyón és a Tisza tavon a vízi balesetek és a vízbefulladások megelőzésére, a kompok, kikötők és révátkelőhelyek működésének ellenőrzésére, azok működési szabályainak betartatására, az ittas járművezetők kiszűrésére.

Az összehangolt ellenőrzés során a rendőrök 48 ittas személyt szűrtek ki a forgalomból, 16 esetben rögzítettek sebességtúllépést, továbbá 2 személyt fogtak el az ellenük kibocsátott körözés alapján.

A nyár utolsó heteire bűn- és balesetmentes napokat kívánunk!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halmozta a közlekedési jogsértéseket

A Kalocsai Rendőrkapitányság egyenruhásai őrizetbe vettek egy 21 éves fajszi férfit, aki ittasan, az eltiltás hatálya alatt úgy vezetett, hogy cserbenhagyás – és egy korábbi ittas vezetés – miatt büntetőeljárás volt folyamatban ellene.

 

Forró nyomon

Egy órán belül elfogták a dorogi rendőrök azt a férfit, aki egy tokodi családi házba akart betörni.

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Pályakarbantartási munkálatok és műszaki mentés miatt teljes szélességében lezárták az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalát Maroslele közelében, ahol tegnap halálos baleset történt.

 

Meglopta a munkatársát

A férfi és ismerőse közel 1,5 millió forint készpénzt és arany ékszert lopott. A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Lecserélte a rendszámtáblát

A debreceni nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a 40 éves férfit.