Összehangolt ellenőrzés földön, vízen, levegőben

2023. 08. 08., k - 13:15
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kétnapos ellenőrzést tartottak a vármegyében és a Tisza-tó térségében.

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (TKKB) 2023. évi munkaprogramjának megfelelően közlekedésrendészeti és közbiztonsági-bűnügyi ellenőrzést hajtottak végre a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai augusztus 4–5-én. A vármegye rendőrei szárazföldön, vízen és a levegőben egyaránt jelen voltak a turizmussal érintett területek – kiemelten a Tisza-tó és térsége – közlekedésbiztonságának megszilárdítása, az utazó bűnözés elleni hatékony fellépés, továbbá a hazai és külföldi vendégek személy- és vagyonbiztonságának biztosítása és a jogsértések megelőzése érdekében. Az ellenőrzést a bizottságban együttműködő Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal és a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal egyeztetve hajtották végre. Ehhez jelentős segítséget nyújtott a Készenléti Rendőrség helikopteres szolgálata, amely a légi járművel a 4-es főút és a Tisza-tó felett végzett ellenőrzést a vármegyei kollégákkal közösen. 

A második nap késő délutáni óráitól nagy mennyiségű csapadékkal és erős szélfújással járó vihar alakult ki. A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársainak két esetben kellett segítséget nyújtaniuk a Tisza-tavon a kialakult időjárás miatt. Egy hajóval azért jutottak bajba, mert az erős szél miatt nem tudtak kikötni, valamint egy lakóhajóról kértek segítséget, ami víz alatti tuskóra futott.    

Az összehangolt ellenőrzés ideje alatt kiemelt figyelmet fordítottak a rendőrök a közúton és a vízen is az ittasan közlekedők kiszűrésére. A két nap alatt 17 ittas személyt szűrtek ki, közülük 15-öt a vízen, és két vezetői engedélyt vontak be. Helyszíni bírságot 117 esetben szabtak ki, valamint 38 szabálysértési és 22 büntetőfeljelentés született. A rendőrök 78 esetben figyelmeztetést alkalmaztak.

A nyár további heteire bűn- és balesetmentes napokat kívánunk!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Több kiló droggal fogták el

A Nagykanizsa Rendőrkapitányság eljárást folytat egy 55 éves férfival szemben jelentős mennyiségű kábítószer birtoklásának bűntette miatt.

 

Elfajult a haragos viszony

Gyújtogatásig mérgesedett két férfi vitája. A berettyóújfalui rendőrök rongálás miatt nyomoztak.

 

Súlyos balesetet okozott Budapesten

A sofőrnek nem volt jogosítványa, az autó nem rendelkezett forgalmi engedéllyel, és az utastérben nem volt gyerekülés sem; egy másfél éves kisfiú súlyos sérüléseket szenvedett.

 

Vissza a hűvösre

A püspökladányi rendőrök elfogták azt a 24 éves helyi lakost, aki nem tétlenkedett egy hónappal ezelőtti szabadulása óta.

 

Vérüket adták

A Szekszárdi Területi Vérellátó Központ a Dombóvári Rendőrkapitányság épületébe szervezett véradást.