Plakátokon figyelmeztetnek

2022. 05. 18., sze - 09:35
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A trükkös lopások egyik módszerére hívják fel a figyelmet a főbb közlekedési útvonalak mentén Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

A közelgő nyári turisztikai szezonra tekintettel, a megyei rendőrök a főközlekedési utakon megjelenő, úgynevezett trükkös lopások visszaszorítása céljából, plakátokkal hívják fel a figyelmet az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeire.

A plakát azt a módszert dolgozza fel, amelynek során az elkövetők segítőkészséget színlelve, a sértett figyelmét műszaki hibára – például kilyukadt kerékre – való hivatkozással elterelik. Amikor az áldozat megáll megnézni, mi a baj és kiszáll a járművéből, a nyitott autóból ellopják értékeit.

A rendőrök a négy nyelven elkészült figyelemfelhívást az autópályák és a gyorsforgalmi utak melletti pihenőhelyekre, benzinkutakra illetve vendéglátóhelyekre és nagyobb forgalmat bonyolító helyekre juttatták el.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt ügyek: A bontás rontása

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a férfivel szemben, aki engedély nélkül szétbontott egy autót, és emiatt veszélyes anyagok kerültek a talajba.

 

Őrizetben a halmozó

Engedély nélkül elvitt autóval balesetet okozott, ivott és a járművezetéstől is eltiltották azt a 41 éves kompolti férfit, akinek személyi szabadságát a dunakeszi rendőrök korlátozták.

 

Lezárt ügyek: kétszer is kirabolta áldozatát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet azzal a fiatalkorúval szemben folytatott le, aki két egymást követő napon is kirabolt egy férfit.

 

Embercsempészek rendőrkézen

A rendőrök elfogtak két litván állampolgárt, akik 28 illegális migránst akart Nyugat-Európába szállítani.