Látványos megelőzési bemutatók

2018. 05. 19., szo - 09:01
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

Tiszafüreden, a Mortova-félszigeten 2018. május 18-án „Játékos családi öko délutánt” szerveztek.

A rendezvényen részt vett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság is.

A bűnmegelőzési szakemberek az érdeklődő lakosok számára tanácsokat adtak a lopások, betöréses lopások megelőzése érdekében. Felhívták a figyelmet arra, hogy a szabadság ideje alatt is fokozottan figyeljenek értékeikre, lakásuk védelmére.

 

A leggyakrabban elhangzott tanácsok között az alábbiak szerepeltek:

  • A nyaralásának időpontjáról lehetőleg ne posztoljon a közösségi oldalon! Inkább utólag ossza meg élményeit!
  • Ne hagyjanak értéket a gépkocsiban, az autó nem biztonságos tárolóeszköz!
  • Strandolás közben se hagyják őrizetlenül értékeiket!

 

Ismét nagy sikert aratott a rendőr makett, ahol a gyerekek és a felnőttek is szívesen készítettek fotókat. A résztvevők szóróanyagokat, kiadványokat kaptak a vagyonvédelem, az internet veszélyei, az ATM-es és trükkös csalásokkal kapcsolatban és tájékoztatást is a "Házhoz megyünk" programról.

 

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívta a figyelmet arra, hogy a Tisza heteken belül alkalmas lehet fürdőzésre, ám a vadvíz amennyire vonzó, annyira veszélyes is. A szakemberek beszéltek a fürdőzés veszélyeiről, tanácsolták, hogy mindenki csak a kijelölt fürdőhelyeken fürödjön, mert ismeretlen álló- illetve folyóvizek halálos veszedelmet jelenthetnek.

Igen látványos programelem volt a vízből mentés, melynek alkalmával kollégáink egy vízbe borult sérült kajakos kimentését szimulálták a társszervek - mentők, tűzoltók - bevonásával.

 

Kérjük, fogadják meg az alábbi figyelemfelhívásokat:

  • A nyári szünet előtt mindenképpen figyelmeztessék gyermekeinket a
  • fürdőzés veszélyeire!
  • Akkor merészkedjenek mély vízbe, ha magabiztosan tudnak úszni!
  • Fontos, hogy fürdőzéskor, vízi biciklizéskor, csónakázáskor tartsák be a vonatkozó szabályokat!
  • Azok, akik nem tudnak úszni, feltétlenül vegyék fel a mentőmellényt!
  • Felhevült testtel soha ne ugorjanak be a vízbe, hiszen a vízi tragédiák nagy része az ilyenkor fellépő izomgörcs miatt következik be!

 

 

 

 

 

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

1 + 16

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 54 éves német sofőr ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár tiltott átlépésében.

 

1+14

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 28 éves bosnyák sofőr ellen, aki 14 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.