Védd a zsebed! - 1. rész

2020. 07. 20., h - 12:12
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság praktikus ötletekkel és tanácsokkal segít, hogy senki ne váljon a zsebtolvajok áldozatává!

A zsebtolvajok egész évben „dolgoznak”. Megjelenésükre jellemzően a nagy bevásárlóközpontokban, zsúfolt tömegközlekedési eszközökön, piacokon, sorban állás közben, nagyobb tömeget vonzó eseményeken, turisták által közkedvelt helyeken lehet számítani. Ilyenkor a tolongásban kevésbé tűnik fel az embernek, ha valaki szándékosan keresi vele a testkontaktust.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei „Védd a zsebed” címmel, négy részből álló megelőzési közleménnyel segíti az áldozattá válás elkerülését! 

Pénztárcája, készpénze és okmányai védelme érdekében:

  1. Pénzét, pénztárcáját, bankkártyáját, okmányait valamint egyéb értékeit már akkor tegye biztonságos helyre, amikor elindul otthonról! (pl.: kabát belső zsebe, kézitáska belső része)
  2. Ne tároljon okmányokat, értékeket ruházat, hátizsák, hátitáska külső zsebeiben!
  3. Ne tegye ugyanarra a helyre pénztárcáját, hitelkártyáját, okmányait, mobiltelefonját!
  4. A pénztárcáját, bankkártyáját és a fontos okmányait minél közelebb viselje a testéhez! Legjobb, ha különböző belső zsebekben tárolja azokat!
  5. A bankkártyát és a PIN-kódot soha ne tárolja egymás mellett!
  6. Papírpénzét kisebb címletekben, több helyen, iratait pedig a lakás kulcsaitól és gépkocsi indítókulcsától elkülönítve tárolja!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat körözése volt a rollertolvajnak

A férfi a VI. kerületben egy járókelőtől kért szerszámot az előzőleg lopott elektromos roller zárjának feltöréséhez, majd egy pincében bújt el, amikor rendőrt hívtak, de így is elfogták.

 

Kivezették

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a macedón sofőr ellen, aki 8 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.