A rendőri hivatással ismerkedhettek a diákok

2023. 01. 26., cs - 10:38
Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumba látogattak el előadást tartani.

A közel kétórás programban „Legyél te is rendőr” címmel hallhattak előadást a tanulók a rendőrség felépítéséről, a rendőrré válás aktuális lehetőségeiről. A gyöngyösi kollégáink 2023. január 25-én ismertették a különböző szakterületek sajátosságait, majd a diákok megismerkedhettek azokkal a felszerelésekkel, eszközökkel, amelyekkel a rendőrök a napi feladataik ellátása során dolgoznak. 

A programon részt vett a Gyöngyösi Rendőrkapitányság vezetője, Juhász János r. ezredes is, aki részletes tájékoztatást adott a rendőrjárőr képzésre történő jelentkezés feltételeiről, az oktatás központi elemeiről, valamint a képzések alatt és az azt követően várható juttatásokról.

A találkozó kötetlen beszélgetéssel zárult.

A Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálata továbbra is várja a képzés iránt érdeklődők jelentkezését. A rendőrségi szakemberek további információkkal és jelentkezési egységcsomagokkal várják mindazokat, akik tervezik, hogy a jövőben a rendőri hivatást választják. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi buszmegállóban ellopta a sértett pénztárcáját és mobiltelefonját.

 

Kékek a kék bolygóért

A Pest vármegyei bűnmegelőzők a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársaival karöltve szerveztek hulladékgyűjtéssel egybekötött környezetvédelmi programot a Ráckevei (Soroksári) Duna tanösvénynél.

 

Az esztergomi rendőrök „jófogása”

A hirdetőket átverő banda tagjait az esztergomi rendőrök a Nemzeti Védelmi Szolgálat Kiberfelderítési Főosztály munkatársaival együttműködve Győrben fogták el.

 

Alkalom szülte tolvajokat fogtak

A sértettek ugyan óvatlanok voltak, de a kiskunfélegyházi és a bajai rendőröknek még egy óra sem kellett ahhoz, hogy bűnelkövetők csuklóján kattanjon a bilincs.

 

Rokonait is meglopta

A karcagi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki saját rokonait lopta meg, valamint több üzletből tulajdonított el különböző használati cikkeket az elmúlt hónapokban.