Pályaválasztási nyílt napot tartott a Szent Benedek Gimnázium Balatonfüreden

2022. 09. 22., cs - 12:17
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonfüredi rendőrök a társszervekkel együttműködve fogadták a diákokat az iskolai rendezvényen.

A Szent Benedek Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium pályaválasztási nyílt napot tartott 2022. szeptember 22-én délelőtt, melyen a Balatonfüredi Rendőrkapitányság a társszervek munkatársaival együtt várták az érdeklődő fiatalokat.

A program célja a rendőri hivatás bemutatása és népszerűsítése, a pálya iránti érdeklődés felkeltése, valamint a célirányos továbbtanulás elősegítése volt.  A rendőrök tájékoztatást adtak a pályaválasztás előtt álló fiataloknak a balatonfüredi iskolában zajló kadétképzésről, továbbá az érettségi vizsgát követően a rendőri szakmához szükséges továbbtanulási lehetőségekről.

A megjelenteknek többek között lehetősége nyílt a helyszínre kitelepült tűzoltóság és katasztrófavédelem, valamint a vízirendészet munkatársaival is konzultálni. Az érdeklődők kérdéseire a szakemberek készséggel válaszoltak, ezzel is segítve a fiatalok célorientált pályaválasztását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

6 fő migráns, 1 fő embercsempész elfogva

A Rétsági és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei fogták el azt a bolgár állampolgárságú embercsempészt, aki Rétságon a rendőri jelzésre nem állt meg járművével, majd Balassagyarmaton egy áram ellátó transzformátornak ütközött.

 

Ittas sofőrök rendőrkézen

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 17 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 39. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Cáfolat

Valótlanul idézi a Blikk a BRFK-t.

 

Bilincsben a szegedi szatír

Fiatalkorú lányok előtt végzett önkielégítést Szeged belvárosában egy férfi. A rendőrök őrizetbe vették.