Szakmaszombat rendőri bemutatókkal

2023. 10. 02., h - 09:13
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

​​​​​​​A lovas, kutyás, motoros, MEKTA-ás szolgálati ág is bemutatkozott a pályaválasztási seregszemlén.

Veszprémi Szakképzési Centrum Szakmaszombat elnevezésű egész napos pályaválasztási rendezvényén a rendészeti terület számos szakágával megismerkedhettek a továbbtanulás előtt állók.  A VSZC Jendrassik – Venesz Technikumában 2023. szeptember 30-án megrendezett szakmabemutató programon a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegységének (MEKTA) felszerelése mellett, a kutyás és a lovasrendőri, valamint a polgárőri szolgálattal is megismerkedhettek az érdeklődők. A rendezvényre ellátogató családok megnézhették a járőrautót, a rendőrmotort, felpróbálhatták a csapatszolgálati testpáncélt és lézerfegyveres lövészettel próbálhatták ki ügyességüket. A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a rendezvényen a Police Coffee program keretében, egy csésze kávé mellett adtak tanácsokat az online csalások megelőzése érdekében.

A Szakmaszombaton felvilágosítást kaptak az érdeklődők a rendőri szolgálatról, a feladatellátásról, a jelentkezés feltételeiről, annak módjáról, valamint az illetményről és az egyéb juttatásokról.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Zaklatás miatt felelhet

A gárdonyi rendőrök befejezték a nyomozást annak a 20 éves férfinak az ügyében, aki ősszel gáz-riasztó fegyverrel fenyegetett meg egy párt.

 

Eltűnt Orsós László

A dombóvári rendőrök a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú eltűnése kapcsán.

 

Három nap, négy elfogás

Nagykerekinél egy körözött autót foglaltak le, míg Ártándon három körözött személyt fogtak el a rendőrök.

 

Halmozta a bajt

A győri rendőrök egy helyi sofőrrel szemben indítottak büntetőeljárást, aki egy időben három jogsértést is elkövetett.

 

Veszélyesek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonkét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év hetedik hetében.

 

Vasrudas rongáló

A budapesti rendőrök azonosították a férfit, aki betörte egy józsefvárosi pártiroda ajtóüvegét.