Előzés vezetett tragédiához

2022. 11. 18., p - 11:42
Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Kocsisort előzött egy autós Békés megyében, Mezőberény közelében. A manővert nem tudta befejezni, összeütközött egy szemből érkező autóval. A szabálytalanságnak végzetes következménye lett.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, halálos közlekedési baleset történt 2022. november 18-án reggel 6 óra 30 perc körül Békés megyében, a 47-es számú főúton, Mezőberény közelében. Egy mezőgazdasági gép mögött feltorlódott kocsisort előzött egy személygépkocsi vezetője, de a manővert nem tudta befejezni, összeütközött egy neki szemből érkező autóval. A balesetben a szemből érkező kocsi vezetője a helyszínen életét vesztette, az előző autóst súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba a mentők. A helyszínelés miatt elrendelt teljes útlezárást a rendőrség 11 óra 37 perckor feloldotta, a forgalom mindkét sávon megindult.

A történtek kapcsán a rendőrség ismét nyomatékosan felhívja a figyelmet arra, hogy ősszel, illetve télen a járművezetőknek alkalmazkodniuk kell a megváltozott útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz. A nappalok rövidülésével egyre többet kell sötétben, szürkületben vezetni, és köd, eső, hóesés, fagy is gyakran nehezítheti a közlekedést. Nagyobb követési távolságot kell tartani, és be kell tartani a sebességhatárokat, illetve ha jelentősen lecsökkent a látótávolság, vagy csúszik az út, a megengedettnél is lassabban kell hajtani. Előzésbe pedig csak akkor szabad belekezdeni, ha a manőver biztonságos befejezéséhez szükséges útszakasz jól belátható, a közeledő járművek távolságát, sebességét jól meg lehet becsülni. A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy közlekedjenek szabályosan, figyelmesen és legyenek türelmesek!

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.