Frissített

2022. 05. 21., szo - 10:58
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A tegnap esti, M5 autópályán történt, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset körülményeit pontosították a helyszíni szemle adatai.

Ahogy arról korábban hírt adtunk, 2022. május 20-án 21 óra körül végződött tragédiával egy közlekedési baleset Inárcs térségében. Az elsődleges adatok szerint három jármű volt érintett. A helyszíni szemle közben rögzített nyomokból a rendőrök arra következtettek, kellett, hogy legyen egy negyedik gépjármű is, amit egy, a helyszínre visszatérő sofőr elmondása megerősített.

A jelenlegi információk szerint az M5 autópálya Budapest felé vezető oldalán, a külső forgalmi sávban kialakult torlódás miatt kényszerült megállásra a román honosságú kamion, amelynek egy mögötte haladó kisteherautó nekiütközött, majd a belső sávban megállt. Ez utóbbit akarta a belső sávba áttérve, balról kikerülni egy fehér jármű, ám a mögötte haladó szürke gépkocsi sofőrje hátulról nekiütközött, ezért a fehér kocsi kisodródott, szalagkorlátnak ütközött, a szürke autó sofőrje pedig tovább hajtott. Később ő tért vissza a helyszínre.

A baleset következtében a fehér autó 19 éves sofőrjét súlyos, a belső sávban veszteglő kisteherautó 21 éves vezetőjét könnyű sérüléssel vitték kórházba. A fehér jármű 19 éves utasa a helyszínen meghalt.

A baleset körülményeit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság - szakértők bevonásával - tovább vizsgálja.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 40 éves szerb sofőr ellen, aki 24 embernek nyújtott segítséget az országhatár tiltott átlépésében.