Változik a közlekedés rendje a röszkei határátkelőhelyen

2023. 06. 05., h - 13:31
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A járművezetőknek a rendőrök nyújtanak segítséget.

A határforgalom-ellenőrzés gyorsítására a várakozási idők csökkentésére a rendőrség kiemelt célként tekint. Ennek érdekében rendszeresen egyeztetünk a szomszédos országok hatóságaival, illetve folyamatosan vizsgáljuk az eljárások hatékonyságát.  Ennek keretében, kísérletképpen 2023. június 5-étől 26-áig a Röszke Autópálya Határátkelőhelyen is bevezetjük az állampolgárság szerint szelektált sávokon történő ellenőrzést.

Az átkelőhelyen lévő kapuk felett ebben az időszakban, más átkelőkről már ismert információs táblák jelzik, hogy az Európai Unión belüli, illetőleg azon kívüli állampolgárok melyik kapukon haladhatnak át. Ennek oka a nemzetközi szerződéseken alapuló eltérő ellenőrzési eljáras. A szelektív módszertől az ellenőrzés gyorsabb lefolyását várjuk, és amennyiben a tapasztalatok ezt igazolják, az eljárást állandósítjuk.

Az említett időszakban tehát a röszkei autópálya határátkelőhelyen részben változik a forgalmi rend, melyhez a táblák mellett, szükség esetén forgalomirányító rendőrök, határvadászok is segítséget nyújtanak.

Kérjük a járművezetőket, hogy a határátkelőhely területén vezessenek óvatosan, valamint fordítsanak a megszokottnál nagyobb figyelmet a rendőrök jelzéseire és a forgalmi sávok felett kihelyezett táblákra, ezzel is segítve a rendőrök munkáját és a többi utast a gyorsabb határátlépésben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Robbantani akart

A zuglói rendőrök befejezték a nyomozást annak a férfinak az ügyében, aki a gyanú szerint robbantással fenyegetett​​ egy áruházat.

 

Rendőrkézen a gázolajtolvajok

A kazincbarcikai rendőrök elfogták azt a két férfit, akik munkagépekből tulajdonítottak el csaknem 1000 liter gázolajat.

 

Áruházakból loptak

Sorozatban lopott két férfi Szegeden. Az ügyben indult nyomozás lezárult.

 

Megelőzték

A Tolna vármegyei rendőrök egy interneten szerveződő illegális gyorsulási verseny megrendezését akadályozták meg a hétvégén Szekszárdon.