Fokozott ellenőrzés a Balaton zalai partszakaszán is

2020. 08. 10., h - 12:58
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Keszthelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén ellenőriztek a rendőrök az idegenforgalmi szempontból frekventált területeken.

A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság munkaprogramja alapján elrendelt fokozott ellenőrzést végeztek a zalai rendőrök a Keszthelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén 2020. augusztus 8-án 22 órától augusztus 9-én 6 óráig. A koncentrált bűnügyi és közlekedésrendészeti ellenőrzések célja az idegenforgalmi szempontból frekventált területeken a közrend és a közbiztonság fenntartása, a nagyobb tömegeket vonzó rendezvények és a szórakozóhelyek rendjének biztosítása volt.  A fokozott ellenőrzésben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Katasztrófavédelem Keszthelyi kirendeltségének munkatársai, a Keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai, a Keszthelyi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály munkatársa és a Polgárőrség tagjai vettek részt. 

A rendőrök 107 magyar és 4 külföldi hatósági jelzésű járművet ellenőriztek, ebből két jármű vezetőjének esetében ittas járművezetés miatt intézkedtek, vezetői engedélyüket elvették. Az akció ideje alatt 6 személyt fogtak el, közlekedési szabálysértések miatt 5 közlekedőnek helyszíni bírságot szabtak ki. Biztonsági intézkedés egy esetben történt.   

A nyaralók biztonságos és gondtalan pihenése érdekében az egyenruhások a jövőben is folytatják a fokozott ellenőrzéseket.

...hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: Bilincsben a tolvaj

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást egy férfi ügyében, aki táblagépet, laptopot és kerékpárt is lopott a városban.

 

Lopás miatt keressük

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Börtön felé vezető út

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.

 

Lezárt akta: Olajozott lehúzás

A Szekszárdi Rendőrkapitányságon befejezték a nyomozást három mohácsi férfival szemben, akiket bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett csalással gyanúsítottak meg.