Komlóra érkezett a Gondold át! program

2023. 10. 09., h - 13:18
Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Közel 350 diák vett részt a drogprevenciós performanszon.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. október 5-én a Komlói Kaptár Művelődési Központban rendezte meg bűnmegelőzési rendezvényét, a Gondold át! című interaktív előadást.

Oletics Károly r. alezredes, a Komlói Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte az esemény résztvevőit, majd a megnyitó után a színpadon egy megtörtént, kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekményből készült előadást láthattak a nézők.

A rendezvény célja az volt, hogy a diákok felismerjék a drogokkal összefüggő bűncselekmények elkövetési formáit, ne váljanak tettesekké, illetve áldozatokká, továbbá a bírósági szervezetről, az igazságszolgáltatásról szélesítsék ismereteiket. Emellett a rendőri hivatás iránti is felkeltették az érdeklődést.

A program több szervezet összefogásával jött létre. A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság mellett részt vett benne a Pécsi Törvényszék, a Baranya Vármegyei Főügyészség, a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum, valamint a Komlói Kaptár Művelődési Központ. A rendezvény a Baranya Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács és a főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoportjának anyagi támogatásával valósult meg.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Zaklatás miatt felelhet

A gárdonyi rendőrök befejezték a nyomozást annak a 20 éves férfinak az ügyében, aki ősszel gáz-riasztó fegyverrel fenyegetett meg egy párt.

 

Eltűnt Orsós László

A dombóvári rendőrök a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú eltűnése kapcsán.

 

Három nap, négy elfogás

Nagykerekinél egy körözött autót foglaltak le, míg Ártándon három körözött személyt fogtak el a rendőrök.

 

Halmozta a bajt

A győri rendőrök egy helyi sofőrrel szemben indítottak büntetőeljárást, aki egy időben három jogsértést is elkövetett.

 

Veszélyesek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonkét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év hetedik hetében.

 

Vasrudas rongáló

A budapesti rendőrök azonosították a férfit, aki betörte egy józsefvárosi pártiroda ajtóüvegét.