Schengeni Információs Rendszer

Tájékoztatás a Schengeni Információs Rendszer (SIS) működéséről, változásairól, valamint a tárolt adatok megismerésének, törlésének és helyesbítésének módjáról

 

A SIS működéséről és a 2023. március 7-vel bekövetkező változásokról az Európai Bizottság honlapján keresztül részletes tájékoztatást kaphat az alábbi link megnyitásával:

 

https://home-affairs.ec.europa.eu/policies/schengen-borders-and-visa/schengeninformation-system/what-sis-and-how-does-it-work_hu

 

Ha bárki tájékoztatást kíván kapni arról, hogy adatai szerepelnek-e a SIS-ben, vagy a SIS-ben található adatok helyesbítését, törlését kéri, kérésével személyesen, a meghatározott formanyomtatvány kitöltésével, bármely rendőrkapitánysághoz, kormányhivatalhoz vagy magyar külképviselethez fordulhat, ahonnan a kérelmet a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központhoz (NEBEK) továbbítják.

 

A tájékoztatást indokolt esetben a NEBEK megtagadhatja, de tájékoztatni köteles a kérelmezőt annak tényéről és jogalapjáról. Ha a kérelmező úgy ítéli meg, hogy a tájékoztatás nem megfelelő, abban az esetben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (www.naih.hu) fordulhat.

 

A formanyomtatvány elérhető itt:

Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.

 

De igen, ők is tettesek!

A nyomozás adatai szerint a terézvárosi luxusbolt-betörésben legalább négyen vettek részt. Két feltételezett elkövetőt a budapesti rendőrök már a bűncselekmény napján elfogtak, társaikat keresik.

 

Se pénz, se termék

Online piactéren hirdetett egy egyeki férfi olyan termékeket, amik sosem voltak a birtokában. A karcagi rendőrök a Mátrix Projekt keretében gyanúsítottként hallgatták ki.