Börtön felé vezető út

2023. 02. 06., h - 11:09
Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A salgótarjáni rendőrök előterjesztést tettek annak a 22 éves férfi letartóztatásának indítványozására, aki többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos bűncselekményeket.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság eljárást folytat rablás bűntett, információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett és kisebb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 22 éves őrhalmi férfival szemben.

Az őrhalmi lakos 2022. november 22-én a délelőtti órákban betért a Salgótarján belterületén található áruházba. Az üzletben magához vett három üveg nagyértékű szeszes italt, amelyekkel a próbafülkébe ment, ahol azokról az áruvédelmi eszközt eltávolította. A férfi a ruházata alá rejtett értékekkel együtt fizetés nélkül megkísérelt távozni, azonban cselekményét a dolgozók észlelték és a bejáratnál megállították. A gyanúsított a szeszes italok megtartása érdekében erőszakos magatartást tanúsított az alkalmazottakkal szemben, velük dulakodni kezdett és lökdöste őket. Az erőszakos cselekményét követően a férfi az alkoholos italokkal együtt elszaladt a helyszínről.

A terhelt megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy december 30-án két alkalommal használt jogosulatlanul egy előzőleg ellopott SZÉP kártyát. Két salgótarjáni üzletben is költekezett, amellyel a sértettnek összesen 90.000 forint kárt okozott.

A gyanúsított ezeken kívül 2023. január 5-én a fővárosban is követett el bűncselekményt. Budapesten, a XV. kerületben bement az üzletbe, ahol a nála lévő sporttáskába 18 hangszórót rejtett és onnan fizetés nélkül távozott. Cselekményével közel 150.000 forint értékben kárt okozott a sértettnek.

A salgótarjáni rendőrök a férfit elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Az őrhalmi lakos korábban többször követett el vagyon, illetve személy elleni erőszakos cselekményeket, amelyek vonatkozásában vele szemben büntetőeljárásokat folytattak le, illetve jelenleg is nyomozás van ellene folyamatban, így a hatóság tagjai őt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Salgótarjáni Járási Ügyészségen, amit a bíróság elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset-megelőzési céllal

A kiemelt baleseti okokra visszavezethető szabálysértések és szabályszegések, valamint a balesetek megelőzése érdekében ellenőriztek fokozottan a szentendrei rendőrök.

 

Földön, levegőben

Öt napon át tartó közlekedésrendészeti akciót bonyolítottak le a ceglédi rendőrök. A szervezett ellenőrzés-sorozatban 218 szabálytalankodó sofőrt szűrtek ki.

 

Végiglopta az éjszakát

Négy bűncselekményt követett el néhány órán belül egy férfi Tatabányán. A rendőröknek köszönhetően többre már nem volt alkalma, ugyanis elfogták és őrizetbe vették.

 

Kapott az alkalmon

Slusszkulcsot talált egy komáromi parkolóban egy férfi. Ő azonban ahelyett, hogy a tulajdonost kereste volna meg, inkább a hozzá tartozó autót kutatta fel, amit aztán el is vitt.

 

Teljes útlezárás az M5-ös autópályán

Két kamion és egy kisteherautó ütközött Lajosmizse térségében, a Budapest felé vezető oldalon. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök teljes szélességében lezárták a sztrádát.