Engedély nélkül elvitt egy autót, balesetet okozott, majd az árokban hagyta

2024. 05. 17., p - 08:41
Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai kezdeményezték egy 16 éves fiatal letartóztatását.

Egy állampolgár értesítette a rendőrséget 2024. május 15-én délelőtt arról, hogy a 8-as főút mellett, Várpalota határában személygépkocsit látott az árokban. Az autó megrongálódott, és hiányoztak a rendszámtáblái.

A rendőrök azonosították a tulajdonosát, egy zirci lakost, aki a közeledő műszaki vizsga miatt adta át a járművet az egyik várpalotai autószerelőnek. A kocsi az utcán parkolt, benne az indítókulccsal.

A rendőrök megállapították, hogy egy 16 éves bakonynánai fiatal május 14-én éjszaka beült az autóba, majd engedély nélkül elhajtott vele. Várpalota határában, egy építési területen balesetet szenvedett, majd kiszállt az autóból, leszedte a rendszámtábláit, és elhagyta a helyszínt.

A nyomozás során kiderült, hogy további hat járművet próbált meg kinyitni, hogy a bennük található értékeket ellopja. A fiú korábban is követett el hasonló bűncselekményeket. A Várpalotai Rendőrkapitányság elfogatóparancsot bocsátott ki vele szemben.

A Veszprém vármegyei egyenruhások még aznap kora este Várpalotán fogták el, majd előállították, és a nyomozók – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. Jármű önkényes elvétele bűntett, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett, valamint többrendbeli lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellene.

A nyomozó hatóság az ügyészségen kezdeményezte a fiatal letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.