Festőlétráról a fegyházba

2022. 12. 07., sze - 07:30
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

Rács mögött a budatétényi nyugdíjasokra szakosodott bűnbanda utolsó tagja is. A 31 éves budapesti férfi egy évig bujkált a hatóságok elől. Alkalmi munkásként épp egy lakást festett, amikor a KR NNI fejvadászai a múlt héten elfogták.  

A körözött férfi is ahhoz a csapathoz tartozott, melynek tagjai évekkel ezelőtt idősek kifosztására szakosodtak. A rablásokat Budapest XXII. kerületében követték el. Áldozataik főként nyugdíjasok voltak, vagyis olyan emberek, akik nem tudták magukat megvédeni. A banda attól sem riadt vissza, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévő sértetetteket fizikailag is bántalmazza. Sőt, egy alkalommal még az idős sértett egyik családtagja is áldozatul esett ennek a fizikai atrocitásnak.      

A bűnös társaság tagjai közül egy évvel ezelőtt már mindenki megkezdte a bíróság által kiszabott és jogerőre emelkedett szabadságvesztésének letöltését, kivéve L.Ferencet. Őt a Fővárosi Törvényszék többszörösen minősített rablások bűntette miatt másodfokon 5 év fegyházbüntetésre ítélte, azonban nem vonult be a fegyházba, és a hivatalos szervek számára elérhetetlenné vált. Így a Fővárosi Törvényszék BV Csoportja 2021 októberében körözést adott ki ellene. Majd az általa elkövetett bűncselekmény súlyossága okán felkerült a rendőrség TOP 50-es körözési listájára is.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Életvédelmi és Célkörözési Főosztály Célkörözési Osztály a TOP 50-es listán szereplő személyek ellenőrzése, valamint a BRFK XXII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozóitól kapott információk alapján feltérképezték a férfi tartózkodási helyét, majd a rendőrség által alkalmazható eszközök és módszerek kombinációjának eredményeként 2022. november 30-án elfogták.

Az akcióban a nyomozókon kívül a Készenléti Rendőrség III. Bevetési Főosztály Bevetést Támogató Osztálya is részt vett. Budapest I. kerületében épp egy felújítás alatt álló lakás egyik szobáját festette, mikor a rendőrök rajtaütöttek. Nem volt szívbajos, szinte a kerületi rendőrkapitányság szomszédságában vállalt munkát. Ellenállást nem tanúsított, bár ideje sem volt rá, annyira gyorsan történtek az események. Mire felocsúdott, már bilinccsel a kezén vitték is a rendőrök a közeli rendőrkapitányságra. 

Az eltelt napokban pedig már meg is kezdte jogerős fegyházbüntetését.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bőcsi támadókat

Még aznap azonosították, majd elfogták azokat a fiatalokat, akik rátámadtak egy idős nőre bőcsi otthonában.

 

Tanúnak érkezett, „bilincsben” távozott

Meghallgatásra idéztek a Lajosmizsei Rendőrőrsre egy 37 éves helybélit, aki késve érkezett, mivel még útközben dolga akadt: ellopta egy idős asszony pénztárcáját.

 

Oda a kéjlak

A hatvani nyomozók két férfit gyanúsítanak prostitúció elősegítésével.

 

Lezárt akta: farkasszemet nézett kifosztójával

A tetőn ereszkedett le egy társasház legfelső emeltének erkélyére egy moldáv férfi, majd kifosztotta a lakásban békésen alvó párt, azonban egyikük felriadt és megzavarta a tolvajt.

 

Figyeljünk együtt!

Békésben tavaly az elsőbbségadás elmulasztása volt a legfőbb baleseti ok. Ezért a rendőrök zebráknál, kereszteződésekben folyamatosan figyelik, betartják-e a szabályokat a járművezetők, és egyben kérik őket, hogy figyelmesen közlekedjenek.