Futár hozta az új pszichoaktív anyagot

2021. 09. 30., cs - 08:14
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök már tudták mi érkezik a kecskeméti férfiaknak, ezért az átadás után elfogták őket.

Két kecskeméti férfi új pszichoaktív anyagnak minősülő hatóanyagot tartalmazó szert rendelt Kínából 2020 augusztusában és októberében. A nyomozás során kiderült, hogy a szert tovább akarták értékesíteni a megyeszékhelyen.

2020 októberében az egyik üzlet parkolójában vették át a futártól a csomagot a férfiak, akik ezután azonnal elhajtottak a helyszínről. A nyomozók egy akciót szervezetek az átadásra és meg akarták állítani az autót, ami a rendőri jelzés ellenére nem állt meg. Az elkövetők menekülés közben a csomagot is kidobták az autójukból. A rendőrök végül elfogták a párost, akiket őrizetbe vettek. Az egyik férfinál megtartott házkutatás során növényi anyagmaradványt találtak a nyomozók. A lefoglalt anyagokról a szakértő elmondta, hogy utóbbi kábítószernek, míg a Kínából érkezett anyag új pszichoaktív anyagnak minősül.

A Bács-Kiskun megyei nyomozók új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt a két férfival, míg egyikük ellen továbbá kábítószer birtoklása miatt indítottak büntetőeljárást.

A főkapitányság vizsgálati osztálya az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségre.

marihuána fogyasztásának számos káros élettani hatása van a kábítószerélvező részére, így különösen azonnali hatásként a felgyorsult szívverés, a tájékozódási zavar és a mozgáskoordináció elvesztése, amelyet gyakran depresszió vagy álmosság követ, egyes fogyasztók esetében pánikrohamot is kiválthat.

Tartós használata gyengíti az immunrendszert, az emberek hajlamosabbak lesznek a betegségre és a fertőzésekre. Megnőhet az öngyilkosságra való hajlam és a skizofrénia kialakulásának valószínűsége.

Légzőrendszer tekintetében is elmondható, hogy a marihuána sokkal veszélyesebb anyag, mint a dohány ugyanis 50-70 százalékkal több karcinogén (rákkeltő) anyagot tartalmaz. Ennek következtében megnövekedhet a tüdőgyulladás, valamint a tüdőrák kialakulásának valószínűsége.        


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Részrehajlás nélkül

A Budapesti Rendőr-főkapitányság visszautasítja a Mérce és a Magyar Jelen állításait.

 

Fokozott rendőri jelenlét

Hétvégén Komárom-Esztergom vármegye közútjain közlekedésrendészeti ellenőrzések várhatóak.

 

Körözött autó Nagylakon

Német hatóságok által körözött autót foglaltak le Nagylak közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Újabb díler rács mögött

Egy törökszentmiklósi lakost vettek őrizetbe a rendőrök, akik környékbelieket látott el illegális szerekkel.

 

Polgárőr tartotta vissza a betörőt

Nem tudott ellopni semmit, mérgében végül egy autót rongált meg. A rendőrök kiérkezéséig a dunavecsei polgárőr visszatartotta a férfit.