Idős nőket vert át apa és fia

2022. 10. 02., v - 07:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Magukat a nyugdíjbiztosító munkatársának kiadva csaltak ki pénzt a gyanú szerint.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy 57 éves férfi a 24 éves fiával csapott be idős asszonyokat 2022 szeptemberében Budapest IX. és XXII. kerületében. Budafokon 2022. szeptember 7-én azzal csengettek be egy idős nőhöz, hogy pénzt hoztak számára. A lakásban elkérték a nyugdíjszelvényét, majd a figyelmét elterelve ellopták 100 ezer forintját és 50 euróját. Szeptember 19-én Ferencvárosban hasonló módszerrel jutottak be egy idős asszony lakásába. A nyugdíjbiztosító munkatársaként mutatkoztak be, és 300 ezer forintot tulajdonítottak el.

A nyomozásokat a XXII. Kerületi Rendőrkapitányságon egyesítették. A budafoki rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket szeptember 27-én az M2-es autópálya fóti lehajtójánál fogtak el. A gépjárművet, amiben utaztak, korábban körözték. Így akadtak a nyomukra. A XXII. kerületi nyomozók a 24 éves Sz. Andrást, valamint apját, az 57 éves Sz. Andrást csalás bűntett megalapozott gyanújával őrizetbe vették. ​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Párban jártak lopni

Közel tíz nap alatt több házból is lopott egy nő és egy férfi Orosházán. A nyomozók őrizetbe vették őket.

 

NE kockáztasson!

Két nap alatt két közlekedési baleset történt ittas járművezetők miatt Hajdú-Bihar megyében. Pusztán a szerencsének köszönhető, hogy egyik esetben sem történt tragédia.

 

Éber járőrök

Mezőkövesdi rendőrök észlelték, hogy tűz keletkezett egy helyi családi házban. Gyors intézkedésüknek köszönhetően nem történt tragédia.