Kattant a bilincs

2022. 12. 07., sze - 12:28
Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A gyanúsítottak közel egymillió forintot vettek el a sértettől. Közös italozással indítottak, majd ütni-verni kezdték áldozatukat. A debreceni járőrök egy órán belül elfogták a 24 éves nőt és párját, egy 44 éves férfit.

Egy férfi tett bejelentést 2022. november 5-én éjszaka a rendőrségre arról, hogy kirabolták Debrecenben. Több járőr egység is azonnal a helyszínre sietett. Mint kiderült, a sértett megismerkedett egy párral, majd közös italozásba kezdtek. Egy óvatlan pillanatban arra lett figyelmes, hogy a nő a kabátjában kutat. Szóvá tette ezt, ezért mindketten nekiestek, ütötték-verték, elvették a kabátját a benne lévő készpénzzel, a mobiltelefonját, de még az óráját is lecsatolták a csuklójáról.

A nyomozás adatai szerint a párnak az volt a célja, hogy leitatják áldozatukat és elveszik az értékeit. A férfi nem hagyta azonban magát, ezért megverték, majd sietve elmenekültek a helyszínről.

Az egyenruhások azonnal az elkövetők keresésébe kezdtek és mindössze egy óra kellett, hogy elfogják őket. A nő ruházatából a 900 ezer forint készpénz és a karóra is előkerült.

Gyanúsítotti kihallgatásukat követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt. 

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást velük szemben. A sértett a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopás miatt keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy egy szegedi buszmegállóban ellopta a sértett pénztárcáját és mobiltelefonját.

 

Kékek a kék bolygóért

A Pest vármegyei bűnmegelőzők a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársaival karöltve szerveztek hulladékgyűjtéssel egybekötött környezetvédelmi programot a Ráckevei (Soroksári) Duna tanösvénynél.

 

Az esztergomi rendőrök „jófogása”

A hirdetőket átverő banda tagjait az esztergomi rendőrök a Nemzeti Védelmi Szolgálat Kiberfelderítési Főosztály munkatársaival együttműködve Győrben fogták el.

 

Alkalom szülte tolvajokat fogtak

A sértettek ugyan óvatlanok voltak, de a kiskunfélegyházi és a bajai rendőröknek még egy óra sem kellett ahhoz, hogy bűnelkövetők csuklóján kattanjon a bilincs.

 

Rokonait is meglopta

A karcagi rendőrök őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki saját rokonait lopta meg, valamint több üzletből tulajdonított el különböző használati cikkeket az elmúlt hónapokban.