Késsel fenyegette volt párját

2023. 06. 09., p - 10:55
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A megalapozott gyanú szerint egy jászladányi férfi az éjszaka közepén, késsel a kezében, megjelent volt párja házánál és pénzt követelt tőle. Nyomatékot adva követelésének, megöléssel fenyegette a sértettet.

Egy zaklatott állapotban lévő nő tett bejelentést a jászberényi rendőröknek 2023. június 8-án hajnali 5 óra körül és elmondta, hogy éjfélkor jászladányi lakásánál megjelent volt párja, aki egy késsel a kezében pénzt követelt tőle. A sértett elmondta, hogy a férfi megfenyegette, hogy megöli, majd átkutatta ruházatát és a nadrágzsebéből 590.000 forintot magához vett. Ezt követően a jogsértő átkutatta az ingtatlant és egy széfet valamint egy flexet kapott a hóna alá. A sértettel folytatott vitája során többször arcon ütötte, majd megragadta nyakát és a szomszédos ingatlanhoz vonszolta. Ott a nő telefonját széttörte, hogy ne tudja értesíteni a rendőrséget, ezt követően a flex segítségével megpróbálta kinyitni a széfet. Kihasználva a férfi figyelmetlenségét, a sértett elszaladt és később sikerült értesítenie a rendőrséget.

A jászberényi rendőrök a bejelentést követően, rövid időn belül jászladányi lakásán elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akit előállították a rendőrkapitányságra. A nyomozók a 23 éves férfit rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályakezdők köszöntése

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság állományában kilenc frissen kinevezett tiszthelyettes kezdte meg szolgálatát.

 

Kerékpárokra fájt a foga

A Karcagi Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat egy 30 éves helyi férfival szemben, aki a gyanú szerint több biciklit is meglovasított az elmúlt időszakban, továbbá boltokat is kirámolt.

 

Rossz társasággal italozott

A sértett amint elaludt, a három fős elkövetői kör a táskáját ellopta, amiben műszaki cikkek voltak. A tatabányai rendőrök azonosították és kihallgatták az elkövetőket, közülük két főt őrizetbe vettek.

 

Rangos szakmai elismerés: Szagolunk és Védünk

Hagyományteremtő céllal alapított díjat dr. Varga Péter r. dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, hogy a rendőrszakmai munkát segítő négylábú társak közül az arra legérdemesebb minden évben elismerésben részesüljön.

 

Zalai közlekedésrendészeti tapasztalatok

Ittas vezetőket szűrtek ki a forgalomból, és több száz olyan járművezetővel szemben intézkedtek a Zala vármegyei rendőrök, akik túllépték a megengedett sebességet.

 

A forgalomban részt vevők biztonsága az első

Bár vármegyénkben az utóbbi években nem jellemzők az illegális gyorsulási versenyek, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság továbbra is kiemelt figyelmet fordít a közlekedés biztonságára kockázatot jelentő gyorsulási versenyek megakadályozására, valamint az úgynevezett driftelők és az engedély nélkül átalakított gépjárművek kiszűrésére.