Két testvér – egy eset

2021. 10. 03., v - 05:00
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

Kannabisz-ültetvényre bukkantak a rendőrök egy Csongrád-Csanád megyei ingatlanon. A tulajdonos elfogásakor derült ki, hogy egy közeli tanya fóliasátra alatt a férfi féltestvére is Moby Dicket nevelget. A speciálisan óriásnövénynek fejlesztett kannabisz kiterjedését és méretét jellemzi, hogy a testvérpártól lefoglalt húsz tő súlya elérte a 151 kilogrammot.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szegedi nyomozói kábítószer birtoklása miatt indított eljárásban 2021. szeptember 30-án ingatlanán fogtak el egy 52 éves férfit. A kertjében felállított fóliasátrakban 16 tő kábítószergyanús növényt találtak. A Cannabis Sativa Moby Dicknek keresztelt fajtájából összesen 119,284 kilogrammot foglaltak le a rendőrök. Cs. Ferenc nem tagadta, hogy tiltott növényt termeszt, bár állítása szerint a kivont hatóanyagból előállított olajjal pusztán a saját szükségletét elégítette ki. Ennek kissé ellentmondott a tény, hogy évekre visszamenőleg nem rendelkezett rendszeres legális jövedelemmel, ugyanakkor több százezer forint készpénz, nagy értékű motorkerékpár és elektromos kerékpár volt a birtokában.

Az intézkedés során olyan dokumentumokra bukkantak a nyomozók, ami azt erősítette bennük, hogy az ügynek még nincs vége. A néhány percnyire lévő tanya a gyanúsított féltestvérének volt a tartózkodási helye. A kertben itt is fóliával letakart sátorváz állt. A kiterjesztett házkutatás során megállapították, hogy az ott nevelt négy tő kannabisz ugyancsak a Moby Dickek kifejlett példányai. Összesen 32,424 kilogramm növényt foglaltak le a rendőrök, de itt is találtak a porciózáshoz használatos mérleget is, ami a 47 éves férfival szemben a terjesztés gyanúját vetítette elő. Bár ő sem tagadta a fogyasztást, de testvéréhez hasonlóan azt állította, hogy csak saját részére termesztett.

Az 52 éves Cs. Ferencet bűnügyi őrizetbe vették a rendőrök, féltestvére a gyanúsítás terhe mellett szabadlábon védekezik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a rabló

Két nőre is rátámadt az a miskolci férfi, akit azonosítottak, majd elfogtak a rendőrök.