Lezárt akta: lebukott az internetes csaló

2022. 06. 15., sze - 14:00
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát azzal a férfival szemben, aki a megalapozott gyanú szerint tizenegy vásárlót csapott be egy hirdetési portálon, ahol kerti gépeket és egyéb termékeket árult.

A nyomozás 2021. januárjában indult az egyik sértett feljelentése nyomán ismeretlen tettes ellen, aki az egyik legnépszerűbb hirdetési oldalon hirdette fűnyíró traktorát. A megkárosított vásárló a vételár átutalását követően az eladót nem érte el, az adás-vétel tárgyát pedig nem kapta meg. A vizsgálat során a nyomozóknak további kilenc hasonló, folyamatban lévő eljárás jutott tudomásukra, melyekben a sértettek különböző termékekért ugyanarra a számlaszámra utaltak át 10 000 forint és 300 000 forint közötti összegeket, így az eljárásokat egyesítették.

Az eljárást a Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztály munkatársai befejezték, az iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a bombariadóval fenyegetőt

A részeg embert nem engedték buszra szállni a XIII. kerületben, ezért fenyegette meg a közlekedési vállalatot. A budapesti rendőrök a férfi bíróság elé állítását kezdeményezik.

 

Menekült

Ceglédtől Üllőig követtek és próbáltak megállítani a rendőrök egy teherautót, amely száguldozva akarta elkerülni az intézkedést. Nekiment egy rendőrautónak is, végül egy árokba csapódott. A raktérben 20 migráns tartózkodott.