Tíz kiló mínusz

2023. 03. 31., p - 08:35
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti rendőrök újabb tíz kilogramm, 39 millió forint értékű kábítószert vontak ki a feketepiacról.

Kábítószer-raktáron ütöttek rajta a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztály és a Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói 2023. március 23-án este a XIX. kerületi Báthory utcában. A rendőrök az ingatlanhoz akkor érkező, a bűnügyi információk alapján drogfutárként ténykedő cseh állampolgárnál 20 ezer eurót és kevés marihuánát találtak, míg a lakásban további jelentős mennyiségű kábítószergyanús anyagra bukkantak: 7800 gramm növényi törmelékre, közel 400 gramm fehér porra, és 1300 gramm barna masszára. Az előzetes szakértői vélemény alapján a lefoglalt anyagok marihuána, amfetamin, hasis és kokain, feketepiaci összértékük eléri a 39 millió forintot.

A drograktárként használt lakást bérlő 21 éves fiatalembert, a tevékenységben segítséget nyújtó 53 éves apját, valamint a 25 éves külföldi férfit a fővárosi rendőrök elfogták, és kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanújával hallgatták ki. A két fiatalabb gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A Budapesti Rendőr-főkapitányság vagyonvisszaszerzés keretében lefoglalt egy luxusautót is.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bírósági eljárást is vonhat maga után

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai huszonhét ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év harmincnyolcadik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Mínusz két autótolvaj

A dabasi nyomozók 48 óra alatt elfogtak két gépkocsitolvajt, és megtérítettek 15,5 millió forintot. A gyanúsítottakat azóta letartóztatta a bíróság.

 

Mentés a Dunából

Egy járókelő és a budapesti vízirendőrök gyors segítsége ezúttal is életet mentett.