Teherautó rakterében megbújt migránsokat tartóztattak fel a rendőrök

2022. 03. 18., p - 09:10
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy szerb sofőr hat okmányok nélküli férfit szállított gépkocsijában Ausztria felé.

A rendőrök 2022. március 18-án 8 óra 10 perckor a 1501-es számú úton Bezenye és Hegyeshalom között ellenőriztek egy szerb rendszámú teherautót, amit egy 31 éves szerb férfi vezetett. Az autó rakterében a sofőrön kívül további négy, magát afgán, és két, magát egyiptomi állampolgárnak valló férfi tartózkodott. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a járművezetővel együtt előállították őket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra. A szerb sofőrrel szemben embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak, a migránsokat pedig – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fennakadt az ellenőrzésen

Angliából lopott autót foglaltak le a rendőrök Békés megyében, a méhkeréki közúti határátkelőhelyen.

 

Vigyázat, vadveszély!

Az elmúlt 24 órában négy anyagi kárral végződő úgynevezett vadelütéses balesetekhez riasztották a rendőröket Győr-Moson-Sopron megyében. Három esetben a vadon élő állat nem élte túl a karambolt.

 

Elfogták a bombariadóval fenyegetőt

A részeg embert nem engedték buszra szállni a XIII. kerületben, ezért fenyegette meg a közlekedési vállalatot. A budapesti rendőrök a férfi bíróság elé állítását kezdeményezik.