Hírek Jász-Nagykun-Szolnok vármegyéből

2024. 02. 26., h - 08:06
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Az elmúlt 72 órában történt.

A vármegye rendőrei az elmúlt három napban 12 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben. Az egyenruhások 7 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 72 órában 5 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök, melyek közül 1 halálos, 4 könnyű sérüléssel végződött.

Egy személyautóval közlekedő helyi lakost ellenőriztek a rendőrök 2024. február 25-én délután, Tiszaszőlősön. Az egyenruhások a férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott, valamint megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel. További mintavételre előállították a Tiszafüredi Rendőrkapitányságra, engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

Egy helyi lakos közlekedett személyautóval 2024. február 25-én este Jászkiséren, majd egy útkereszteződésben villanyoszlopnak ütközött. A baleset során a járműben tartózkodó két utas megsérült. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a sofőr nem rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, ezért előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságra, meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

Felhívjuk a gépjárművezetők figyelmét, hogy zéró tolerancia van érvényben Magyarországon az ittas gépjárművezetőkkel szemben. Az elfogyasztott alkohol jelentősen növeli a reakcióidőt és tompítja az érzékszerveket, ezzel nő a balesetek bekövetkezésének kockázata is. Az ittas járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik, csakúgy, mint azok akik nem rendelkeznek   vezetői engedéllyel mégis járműbe ülnek és részt vesznek a közúti közlekedésben. Kérjük, hogy a saját és a közlekedés többi résztvevőjének biztonsága érdekében tartsák be a szabályok!

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Törvényt szegett

A rendőrök őrizetbe vettek egy férfit, aki több elektromos rollerben is kárt okozott, valamint kerékpárokat lopott Hódmezővásárhelyen.

 

Legyünk elővigyázatosak!

A Dombóvári Rendőrkapitányság szervezésében Csalások az online térben címmel lakossági előadást tartottak Kurdon.

 

Minek az embernek ellenség?

Az ismerősétől lopott kulccsal ment lopni annak lakására egy nő Csepelen. Az éber szomszédoknak köszönhetően a rendőrök a helyszínen elfogták.

 

Vajon kié lehet?

A zalaegerszegi rendőrök várják a képeken látható bicikli tulajdonosának jelentkezését.

 

Fokozott ellenőrzés

A Tatabányai Rendőrkapitányság fokozott ellenőrzést tart 2024. május 18-án 12:00 órától május 19-én 24:00 óráig.