Csokoládé a szabályosan közlekedőknek

2022. 12. 07., sze - 10:28
Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Mikulás nap alkalmából egy kis meglepetéssel kedveskedett a szabályosan közlekedő autósoknak a rendőrség Siófokon, Fonyódon és Marcaliban.

Megváltoztak az útviszonyok, a járművezetőknek alkalmazkodniuk kell a téli időjáráshoz. Fontos, hogy a balesetek megelőzése érdekében járműveiket is felkészítsék a hideg időben való közlekedésre. Erre igyekeztek felhívni a figyelmet a siófoki, fonyódi és a marcali rendőrök 2022. december 6-án, ahol a ROADPOL közúti ellenőrzés alkalmával a szabályosan közlekedők csokit kaptak ajándékba.

 

 

Mások és a saját biztonságuk érdekében fogadják meg a somogyi rendőrök tanácsait!

A csúszós útfelületeken történő közlekedés fokozott figyelmet és óvatosságot kíván. A télies útviszonyok között a járművekkel indokolt nagyobb követési távolságot tartani, figyelemmel kell lenni a megnőtt fékútra, a megváltozott manőverezési képességre, a gumiabroncsok csökkent tapadására. A rossz látási viszonyok közepette kiemelt figyelmet kell fordítani a járművek világító berendezéseinek működőképességére, azok használatára és megfelelő tisztítására, karbantartására! Ugyanilyen fontos, hogy a szélvédők tisztántartására szolgáló berendezések üzembiztosan működjenek!

A műszaki biztonság egyik alapkövetelménye a futómű és a gumik kifogástalan állapota. A megfelelően megválasztott téli autógumikkal vészfékezés esetén jelentősen lerövidül a féktávolság, mely főleg az autópályákon nagy sebességgel való közlekedés esetén akár életet is menthet. A téli gumik használata a csapadék kellő elvezetésével és a biztonságosabb úttartással a zord körülmények közötti egyenletes haladást biztosítja. Minden járműre csak olyan méretű gumiabroncsot szabad felszerelni, amilyet a járműgyártó cég meghatározott. A nyári gumi 7 fok alatt már nem teljesíti feladatát.

Vezessenek óvatosan, legyenek körültekintőek!

 

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tetten ért betörő

A szombathelyi rendőrök a helyszínen elfogták azt a 41 éves férfit, aki egy gyógyszertárba tört be tegnap éjjel.

 

Lopás miatt keressük!

A székesfehérvári rendőrök a lakosság segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Halálos közlekedési baleset Kisújszállásnál

Egy férfi életét vesztette, továbbá hárman megsérültek, abban a közúti balesetben, ami a 4-es főúton Kisújszállás külterületén történt. A rendőrök teljes útlezárás mellett helyszínelnek.