743 igazoltatás, 25 elfogott vagy előállított ember egyetlen éjszaka

2024. 05. 20., h - 08:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Belvárosban, Erzsébetvárosban és Terézvárosban tartottak ismét komplex bűnügyi-rendészeti akciót, közel száz rendőr és számos társhatóság részvételével. A Hősök terén felszámoltak egy éppen szerveződő illegális gyorsulási versenyt is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság minden hónapban szervez komplex bűnügyi-rendészeti akciót a főváros V., VI. és VII. kerületében. Legutóbb 2024. május 18-a estétől másnap hajnalig tartottak ilyen ellenőrzést, amelyben részt vettek a Készenléti Rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, a Budapesti Közlekedési Központ, a Katasztrófavédelmi és Polgárőr Egyesület, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság munkatársai, valamint Belváros-Lipótváros közterület-felügyelői.

Az akció fő célja a bűncselekmények megelőzése, illetve a többi közlekedőre veszélyt járművezetők kiszűrése volt. Külön figyelmet fordítottak a közterületi garázdaságok, a kábítószerekkel, a fake-drogokkal és az illegális prostitúcióval összefüggő bűncselekmények visszaszorítására. A rendőrök és a társszervek ellenőrizték a belváros forgalmas közterületeit, a szórakozóhelyek környékét, valamint két szórakozóhelyet is.

743 igazoltatást hajtottak végre, elfogtak vagy előállítottak 25 embert, köztük három körözött személyt, három embert kábítószer birtoklása, kettőt garázdaság, kettőt önbíráskodás, egyet lopás elkövetése miatt. Megtaláltak hét, gyermekvédelmi intézetből szökött fiatalt is. 119 járművezetőnél negatív eredményt mutatott az alkoholszonda, három embert állítottak elő mintavételre, egy-egy ember ellen ittas, illetve bódult járművezetés miatt indult eljárás.

Ellenőriztek 118 taxit is, engedély nélküli személyszállítás, nem megfelelő tarifahasználat, illetve drosztengedély hiánya miatt három gépkocsinak vették el a rendszámát és forgalmiját. Egyéb szabálytalanságok miatt további hat taxisofőr ellen indult eljárás.

Az egyik szórakozóhelyen tapasztalt szabálytalanságok miatt a katasztrófavédelem indított hatósági eljárást.

A belvárosi akció közben a Hősök terén tucatnyi gépkocsi, illetve motorkerékpár gyűlt össze, feltehetően illegális gyorsulási versenyre. A rendőrök érkezésére a járművek távoztak, a verseny nem jött létre, amit a térfigyelő kamerákon keresztül is ellenőriztek az éjszaka hátralévő részében.

Budapest V., VI., VII. kerületében a rendőrök folyamatosan, de különösen csütörtök, péntek és szombat éjszakánként megemelt létszámmal vannak jelen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság ezen kívül minden hónapban tart nagy létszámú, komplex bűnügyi-rendészeti ellenőrzést a Belváros, Erzsébetváros és Terézváros biztonsága érdekében.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Betörőt keresnek!

A Ceglédi nyomozók a lakosság segítségét kérik az azonosításához.

 

Eltűnt Balogh Dániel Dominik

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik a 14 éves fiú megtalálása érdekében.

 

Az új úton is 90 a megengedett!

A közelmúltban átadott, Tolnát és Bács-Kiskun vármegyét összekötő Tomori Pál híd közelében visszatérően ellenőrizzük a közlekedők sebességét.

 

Álmából riadt fel a rablóra

A rendőrök másfél órán belül elfogták azt a 30 éves helyi férfit, aki betört egy komlói lakásba, majd az ott lévő sértettet is bántalmazta.

 

Kapós volt a csali

Az idei évben is Magyarország egyik legnépszerűbb halastaván, a Maconkai-víztározón rendezte meg nagy érdeklődésre számot tartó horgászversenyét a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság.