A zökkenőmentes közlekedésért

2024. 05. 15., sze - 07:40
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A megváltozott forgalmi rend szabályainak betartását ellenőrizték a fővárosi rendőrök a IX. kerületben.

A biztonságos közlekedés elősegítése érdekében megváltozott a forgalmi rend Budapest IX. kerületében, a Soroksári és a Kvassay úton.

Az új szabályok betartatásáért a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, a Budapesti Polgárőr Szövetség és a Budapesti Közlekedési Központ munkatársaival közösen 2024. április 24. és 30. között ellenőrzést tartott. Az akció ideje alatt 18 helyszíni bírságot szabtak ki a megállási szabályok be nem tartása, valamint a rendőri karjelzés figyelmen kívül hagyása miatt. Egy sofőrt feljelentettek a megállási szabályok be nem tartása, egyet pedig engedély nélküli személyszállítás miatt. Egy taxistól – akinek szintén nem volt engedélye a személyszállításra – elvették a forgalmi engedélyét, autójáról pedig levették a rendszámot.

A közlekedési kihágások mellett a rendőrök figyelmét nem kerülték el az egyéb gyanús esetek sem; hét embert garázdaság, kettőt testi sértés, egy főt kábítószer birtoklása miatt fogtak el, és állítottak elő a kerületi rendőrkapitányságra.

Hasonló ellenőrzések továbbra is várhatóak.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életmentés a hídon

Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit.

 

Eltűnt Schofhauzer Ilona

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az 56 éves hölgy megtalálása érdekében.

 

Kabátja alá rejtette

Két üveg whiskeyt és két doboz energiaitalt akart ellopni egy fiú Kazincbarcikán, egy szabadnapos rendőr fogta el.

 

Közlekedési balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennégy ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonnegyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.