Házi őrizetből megszökött férfit fogtak el hajnalban a készenléti rendőrök

2023. 09. 15., p - 13:30
Készenléti Rendőrség

Budapesti otthonából távozott engedély nélkül egy 37 éves férfi, majd a lábán lévő jeladót az utcán hagyva ismeretlen helyre szökött. A fővárosban szolgálatot teljesítő KR-es járőrök azonnal a szökevény keresésébe kezdtek, majd egy órán belül el is fogták. A férfinek most fogolyszökés miatt is felelnie kell.

A Készenléti Rendőrség (KR) Rendészeti Igazgatóságának három járőre 2023. szeptember 15-én hajnali 2 órakor Budapest V. kerületében teljesített szolgálatot, amikor a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) rádióforgalmazásában hallották, hogy egy házi őrizetes megszökött. Az ügyeletes utasította őket, hogy vonuljanak a VII. kerületbe, mert a Dohány utcai lakásából megszökött férfi jeladóját – amit levágott magáról – a BRFK járőrei az Alsó Erdősor utcában megtaláltak, így a 37 éves szökevény annak környékén lehet.

A készenléti rendőrök azonnal a megadott címre mentek, miközben a rádióban újabb adatok érkeztek: ismertté vált a férfi ruházata, és az is, hogy a térfigyelő kamerák felvétele szerint a Kenyérmező utcában van. Ezeket az információkat a VII. kerületi Térfigyelő Központból a BRFK. VII. Kerületi Rendőrkapitányságának ott szolgálatot teljesítő munkatársa adta. 

Miközben a rendőrök oda tartottak, meglátták a férfit a József körúton. A Blaha Lujza térnél érték utol, de amikor igazoltatni akarták, futásnak eredt, és a Népszínház utca felé tartott. Végül a rendőröknek hajnali 3 órakor a Csokonai utcában sikerült elfogniuk és intézkedés alá vonniuk. Így a jelzést követő egy órán belül már kattant is a bilincs a szökevény kezén.

A 37 éves férfit a VII. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő a KR-esek, ahol átadták őt BRFK-s kollégáiknak. A vele szemben jelenleg folyamatban lévő lopási ügyön túl most fogolyszökés miatt is büntetőeljárás indul vele szemben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás a buszmegállóban

Két helyi férfit gyanúsítanak a salgótarjáni nyomozók azzal, hogy 64 éves beteges, gyenge fizikális állapotú ismerősüket fosztották ki.

 

Papucsban és melegítőben menekült

A budapesti és a monori rendőrök egy 52 éves férfit fogtak el, aki nem kezdte meg a lopás és emberrablás miatt kiszabott fegyház- és börtönbüntetését.

 

Családi tragédia

Egy férfi bántalmazta nagycsécsi otthonukban élettársát, aki a helyszínen elhunyt. A rendőrök őrizetbe vették az elkövetőt.

 

Egy nehéz nap estéje

A szegedi rendőrök előállították azt a helybéli férfit, aki bűncselekmények egész sorát követte el néhány óra alatt.

 

Jószerencsét

Ismét szabadnapos készenléti rendőr tett tanúbizonyságot elkötelezettségéről.  

 

Bonyhádon is megszervezték

A Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum aktuális ülését tartották meg a városi rendőrkapitányságon.