Megszűnt a forgalomkorlátozás az M7-es autópálya Fejér vármegyei szakaszán

2024. 02. 25., v - 13:32
Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Velence térségében a sztráda mindkét oldalán befejeződött a helyszínelés.

Amint arról korábban beszámoltunk, a reggeli órákban az M7-es autópálya 44-es kilométerszelvényében, a Balaton és a főváros irányába tartó oldalon is több közlekedési baleset történt a térségben kialakult sűrű ködfoltok nehezítette rossz látási és útviszonyok miatt. A balestek során egy férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette, 15-en pedig orvosi ellátást igénylő sérülést szenvedtek. Összesen 40 jármű volt érintett a balesetekben.

A rendőrök a forgalomkorlátozást korábban a Balaton irányába tartó oldalon feloldották, 13 óra 20 perckor pedig a főváros irányába tartó oldalon is megszüntették, így az M7-es autópálya mindkét oldala teljes szélességében járható az érintett térségben.

A ködös idő a legrosszabb vezetési körülmények egyike, az átlagosnál jóval nagyobb odafigyelést igényel. Fokozott ködképződés leginkább a reggeli és esti órákban folyók, tavak közelében, zárt völgyekben, erdős hegyi útszakaszokon alakulhat ki. Különösen veszélyes lehet, amikor hirtelen érkezünk egy ködfoltba, mert ekkor a látótávolság nagyon rövid idő alatt jelentősen lecsökken, és nem tudhatjuk, hogy milyen veszélyekkel, kockázatokkal kell számolnunk. Ilyen időben a vezetés is fárasztóbb, reakcióképességünk jelentősen csökken.

A biztonságos közlekedés érdekében célszerű indulás előtt tájékozódni az aktuális időjárási és útállapotokról, az ezekből adódó esetleges késést belekalkulálni a menetidőbe, továbbá rossz látási és útviszonyok esetén nagyobb követési távolságot tartani, az előzést mellőzni és a megengedettnél jóval lassúbb sebességgel haladni.

… hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálydílerek

A zuglói rendőrök egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított páron ütöttek rajta. A lakásukon talált drog mellett rengeteg pénzt, két autót és tizenegy mobiltelefont is lefoglaltak.

 

Kik lehetnek?

Tolvajok azonosításához kérnek segítségét a budaörsi rendőrök.

 

A dobogó mindhárom fokából jutott

Egyéniben első és harmadik, míg csapatban második helyen végzett a Tolna vármegyei különítmény a BM Országos Terepfutó Bajnokságon.

 

Őket körözzük

A ferihegyi gyorsforgalmi úton két halálos áldozatot követelő közlekedési baleset kapcsán a BRFK hét nepáli állampolgár ellen adott ki elfogatóparancsot.