Tavaszi előkészületek Sárváron

2016. 02. 29., h - 07:56
Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Közlekedésbiztonsági és műszaki felkészülés a bringás időszak kezdete előtt.

Sokan voltak kíváncsiak a Sárvári Kerékpár Egylet által 2016 februárjának utolsó hétvégéjén megtartott programokra. A rendezvényre kilátogatók közül szép számmal voltak, akik – ha tehetik és az időjárási viszonyok is megfelelőek – kétkerekűvel indulnak útnak. Akadtak persze olyanok is, akiket a kíváncsiság hozott ki az eseményre és az ott látottak, hallottak alapján határozták el, hogy a jövőben ők is csatlakoznak a bringások népes táborához.

 

A szezonkezdés gondtalanságához járultak hozzá a Sárvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályának munkatársai, akik már nem először csatlakoztak az egylet által meghirdetett programhoz. Munkatársaink jelenlétének fontossága többek között a balesetmentes közlekedésre és a kerékpárosokra leselkedő veszélyekre történő figyelemfelhívásban nyilvánult meg. A cél eléréséhez pedig – érdekes, játékos utat választva – ezúttal egy, a közlekedésbiztonsággal összefüggő kérdéseket tartalmazó feladatsor mellett ügyességi pályával és különböző kerékpáros készségfejlesztő gyakorlatok bemutatásával készültek. Az érdeklődők szimulációs eszköz segítségével azt is kipróbálhatták, milyen ittas állapotban kerékpározni.

 

A tematikus hétvége üzenetét és a balesetmentes közlekedéssel kapcsolatban elhangzott tanácsokat a tavaszi szezonnyitóra történő minél eredményesebb felkészülés érdekében a megjelentek figyelmesen hallgatták. Bízunk abban, hogy a látottakat és hallottakat tovább adják azon társaiknak is, akik valamilyen oknál fogva nem tudtak részt venni az eseményen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keserű ébredés

A sértett reggel szembesült azzal, hogy míg ő az igazak álmát aludta otthonában, addig meglopták.

 

Eltűnt Kollár Zoltán

A 67 éves férfi megtalálása érdekében a győri rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.

 

Bilincsben

Közel egymillió forint összértékű kerékpárt és rollert lopott egy székesfehérvári férfi, a rendőrök elfogták.