Újragondolt együttműködés Bács-Kiskun megyében

2015. 11. 18., sze - 15:33
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A 2012 decembere óta fennálló együttműködését újította meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságával.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága között 2012 decemberében létrejött megállapodás újragondolását követően 2015. november 18-án Dávid Károly r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Dr. Sztana Zoltán megyei igazgató - a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az Országos Rendőr-főkapitányság között megkötött Együttműködési Megállapodásban foglaltak figyelembe vételével - együttműködési megállapodást írt alá.

 

A megállapodás megkötésével a felek célja a forgalom zavartalanságának biztosításán és a gépjárművezetők jogkövető magatartásának elősegítésén túl a közúti közlekedés biztonságosabbá tétele, a balesetek megelőzése, valamint a közös kommunikációval az utazóközönség és a nyilvánosság tájékoztatása.

A felek kiemeltem kezelik a közlekedésbiztonság területén történő együttműködést, ezért többek között arra vállaltak kötelezettséget, hogy folyamatosan tájékoztatják egymást a forgalomelterelésekről, a forgalomkorlátozásokról, a közúti közlekedés biztonságát veszélyeztető körülményekről, közúti közlekedési balesetekről, a kapcsolódó tevékenységeik során kölcsönösen segítik egymást, összehangolják baleset-megelőzési feladataikat, véleményeiket és álláspontjaikat egyeztetik.

 

A megállapodás emellett a baleseti adatok folyamatos egyeztetésére, baleset-sűrűsödési helyek vizsgálatára is kitér, valamint magában foglalja a közös baleset-megelőzési tevékenységet és a közlekedésbiztonságot érintő pályázatokban való együttműködést is.

 

A kötelezettségekből eredő feladatok a megyei rendőr-főkapitányság illetékességi területén lévő és a Közútkezelő kezelésében lévő országos közúthálózatra vonatkozik.   A megállapodás 2015. november 18-án lépett életbe és határozatlan időre szól. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határmenti együttműködés

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok Szegeden fogadta román partnereit.

 

A "háromdiplomás" csaló

Volt, hogy nőgyógyásznak, majd máskor ügyvédnek, vagy közjegyzőnek adta ki magát egy 24 éves férfi Pécsett. A rendőrök kezdeményezték a letartóztatását.