Folytatódik a bűnmegelőzési program

2017. 04. 10., h - 16:50
Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Egy érdi bevásárlóközpontban adtak bűnmegelőzési felvilágosítást a rendőrök.

A megelőző-vagyonvédelmi program 2015-ben indult. Az Országos Rendőr-főkapitányság „Házhoz megyünk!” prevenciós programja 2017-ben Pest megyében is folytatódik.

A program elsődleges célja az áldozattá válás elkerülése, továbbá az, hogy a lakosság vagyonbiztonságának növelése érdekében olyan közös tájékoztató kampány induljon, amely hiteles forrásból, szakértőktől származó információkkal segít a veszélyhelyzetek elkerülésében, valamint a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések, önvédelmi képességek meghozatalában. Ebben az évben új eleme a programnak a prevenciós tájékoztatás az áldozatvédelem, a családon belüli erőszak, az internetbiztonság, a drogprevenció, valamint a „bikesafe” kerékpár-regisztráció témakörökben.  

Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai 2017. április 7-én és április 8-án egy érdi bevásárlóközpontban adtak tájékoztatást az érintett témákról.


 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Helikopter az M5-ös sztráda felett

Motoros rendőrök és szolgálati helikopter bevonásával folytatta a fokozott ellenőrzést a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az M5-ös autópályán.

 

Lezárták: 13 balhé lett a vége

Jelenleg is letartóztatásban van az a 20 éves fiatal, akit a bajai rendőrök még májusban vettek őrizetbe tucatnyi lopás miatt. Most befejezték az ügy vizsgálatát, és vádemelést javasolnak a gyanúsított ellen.

 

Sikeres ellenőrzést tartottak a rendőrök

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság 2023. szeptember 28-án délelőtt az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények felfedése érdekében nagyszabású összehangolt akciót hajtott végre.