Átlőtt a szomszédos kertbe

2014. 10. 08., sze - 13:13
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Az 54 éves férfi - a gyanú szerint – engedéllyel tartott lőfegyverével lőtt át a szomszédos kertbe Vasadon.

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya E. László 54 éves vasadi lakos ellen.

A rendőrség állampolgári bejelentés alapján jelent meg 2014. október 6-án a délutáni órákban E. László vasadi házánál, mivel az 54 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy néhány nappal korábban - az esti órákban – a lakásából engedéllyel tartott lőfegyverével leadott egy lövést a szomszédos udvar irányába. A lövés következtében személyi sérülés nem történt, azonban a gyanúsított átlőtte az udvaron lévő műanyag hordót és egy műanyag rekeszt is.  

A végrehajtott helyszíni szemle során a rendőrök különböző lőfegyvereket vagy azok utánzatát, valamint több, mint 1000 lőszert vagy azok utánzatát foglalták le.

A nyomozók a férfit elfogták és a Monori Rendőrkapitányságra előállították. Kiderült, hogy E. László vadász, rendelkezik érvényes vadászjeggyel, valamint fegyvertartási engedéllyel, ezért a bűncselekmény elkövetése során – a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint - megszegte a foglalkozásának szabályait. A férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki és bűnügyi őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2014. október 8-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az út vége

Büntetőeljárás indul egy 22 éves magyar sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Ittasan vezettek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 23 ittas, illetve 1 bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 20. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.