Elfogták a nyaklánckitépőt - videóval

2016. 05. 29., v - 09:44
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Bűnügyi akcióban fogtak el a rendőrök egy 28 éves férfit, aki a gyanú szerint több esetben sétáló vagy tömegközlekedésen utazó nők ékszereit tépte le a fővárosban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói egy bűnügyi akcióban figyeltek fel a gyanúsan viselkedő férfira 2016. május 28-án 12 óra körül a főváros XIII. kerületében, egy Róbert Károly körúti villamosmegállóban. Az akciót kifejezetten azért szervezték, mert az utóbbi időben több esetben előfordult, hogy a környéken egy ismeretlen férfi  letépte a sértettek nyakláncát, fülbevalóját és elmenekült.

A nyomozók a rendelkezésükre álló személyleírás alapján felismerték a férfit és elfogták.

A jelenlegi adatok alapján a gyanúsított 2016. május 23. és 27. között több esetben követett el lopásokat és rablást. Szinte mindegyik esetben kifigyelte az ékszert viselő nőt, és egy rántással kitépte az arany fülbevalóját, vagy leszakította nyakláncát. Előfordult, hogy táskákat cipelő nő ékszereit vette el, de olyan eset is történt, amikor a megállóban várakozó villamos nyitott ablakán benyúlva rántotta le egy nő arany nyakláncát.

A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság B. János ellen – őrizetbe vétele mellett - rablás és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat eljárást.    


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eredményes vadászat a vadászkürtért

A Győri Rendőrkapitányság a napokban zárta le egy 41 éves férfival szemben folytatott büntetőeljárását, aki Győrben egy vadászkürtöt talált és lopott el.

 

Akár balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizenhárom ittas, illetve két bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év nyolcadik hetében.

 

Nem járt sikerrel

Nyomozás indult annak a 36 éves férfinak az ügyében, aki hamis okmánnyal próbálta elhagyni az országot.

 

Szakértelem, szorgalom, empátia

Az áldozatok védelméért, segítéséért Victima Protector díjjal tüntették ki Budai-Acsai Krisztina r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság bűnügyi fővizsgálóját.

 

Megszúrta ismerősét

A Bács-Kiskun vármegyei nyomozók pár órán belül megtalálták és őrizetbe vették a „jó barátot”.

 

Elfogták a sírrongálót

A Tamási Rendőrkapitányságon kihallgatták azt a férfit, aki a gyanú szerint 16 sírt rongált meg Nagykónyiban.