Előzetesben a „macsétás” támadó – fotóval, videóval

2015. 01. 16., p - 18:03
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

További fogva tartását rendelte el a nyomozási bíró annak a férfinak, aki a napokban Miskolcon egy idős házaspár otthonába rontott be, majd őket és a védelmükre kelő szomszédot is megsebesítette egy bozótvágó késsel.

A Miskolc Televízió videofelvétele, melynek szabad felhasználásához a tulajdonos hozzájárult!

 

Mint ismeretes a gyanúsított 2015. január 14-én 17 óra 15 perc körüli időben miskolci házukban felkeresett egy ismerős házaspárt, hogy pénzt kérjen tőlük. Miután elutasító választ kapott, bozótvágó késével többször lesújtva súlyosan megsebesítette az idős házaspár mindkét tagját.

A cselekményt észlelve a szomszéd ingatlanból egy 40 éves férfi a házbeliek segítségére sietett, a támadó őt is megsebesítve elmenekült a helyszínről.

B. József 30 éves mezőcsáti lakost a bűncselekmény elkövetésétől számított egy óra egy órán belül a járőrök elfogták. Vele szemben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság - bűnügyi őrizetbe vételének egyidejű elrendelése mellett - több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított és folytat jelenleg is büntetőeljárást.

A nyomozóhatóság előterjesztéssel élt az illetékes megyei főügyészségen a terhelt előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság 2015. január 16-án elrendelt.

Fotók: Végh Csaba


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kristálytiszta ellenőrzés

A rendőrök megállítottak egy autót, majd ellenőrizték azt, ennek eredményeként új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt elfogtak egy férfit Miskolcon.

 

Halálos baleset történt Kisszállásnál

Egy teherautó elgázolt egy idős asszonyt, aki vélhetően úgy készült áttolni kerékpárját az 55-ös számú főúton, hogy nem nézett szét kellőképpen és kilépett a jármű elé. A balesetben a nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Díjkitűzés

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Nagykanizsán történt fegyveres rablás kísérlete elkövetőjének azonosítása és elfogása érdekében.

 

Lezárt akta – több lopás is van a számláján

A fiatal gyanúsított 2022. nyarán több százezer forint értékben károsította meg a sértetteket. A többszörösen egyesített büntetőeljárásban most vádemelést javasolnak a szolnoki nyomozók.

 

Túltolta

Hatvankilenc. Nem ennyivel közlekedett, hanem ennyivel lépte túl a megengedett sebességet egy autós Kocséron.