Mozgássérült nőt raboltak ki Zalaegerszegen

2016. 10. 04., k - 09:50
Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök fél napon belül azonosították, elfogták és őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 16 éves nagykanizsai, 17 éves zalaegerszegi és 21 éves rezi fiatalokat.

Egy mozgássérült nő 2016. október 2-án 23 órakor jelentette be a rendőrségen, hogy fél órával korábban Zalaegerszegen, a Vizslaparkban lévő kerékpárúton kirabolták.

A rendőrök fél napon belül azonosítottak és elfogtak három fiatalt, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy az elektromos kerekesszékkel közlekedő nőt megtámadták és elvették a táskáját.

A gyanúsítottak kihallgatásuk során elmondták, hogy a 21 éves férfi feltartóztatta a sértettet, majd a 16 éves és 17 éves kamaszok feldöntötték a járművet a nővel együtt, a táskájával pedig elfutottak. A fiatalok miután a pénzt magukhoz vették, a táskát feldobták egy épület tetejére.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság a 16 éves nagykanizsai, a 17 éves zalaegerszegi és 21 éves rezi lakosok ellen – őrizetbe vételük mellett - rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított az ügyben.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Akkor adjál pénzt!

Cigit kért, nem kapott, bántalmazta a sértettet, elvette a pénzét, majd elmenekült. A mezőkövesdi rendőrök az elkövetőt nyolc órán belül elfogták.

 

Lezárt akta: szerszámgépeket loptak

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást két férfi ügyében, akik szerszámgépeket loptak a városban.