Tizenöt migráns a furgonban

2013. 11. 16., szo - 13:00
Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A határsértőket három embercsempész segítette Szlovákiából Ausztriába jutni. Hegyeshalomnál elfogták őket a rendőrök.

A Lébényi Autópálya Alosztály járőrei 2013. november 16-án éjfél után figyeltek fel az M1-es autópályán közlekedő két gépkocsira. Az egyenruhások a hegyeshalmi határátkelőhöz hajtottak és az Ausztriában tartó külföldi rendszámú járműveket közúti ellenőrzésen igazoltatták. A VW gépkocsit egy 31 éves külföldi férfi vezette, a mögötte haladó kisteherautóban 43 éves és 36 éves honfitársa utazott. A rendőrök a furgon rakterébe zsúfolva 15 külföldit találtak, akik semmilyen okmánnyal nem rendelkeztek.

A két gépkocsivezető és utasa beismerték, hogy a migránsokat Szlovákiában vették fel és ellenszolgáltatás fejében jogellenesen akarták Ausztriába vinni. Ellenük a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűntetőeljárást indított. A harmadik országbeli 13 férfi és 2 nő ellen tiltott határátlépés kisérlete miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztek. A migránsok ügyében a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lefoglaltuk

Röszke közúti határátkelőhelyen egy újabb körözött autót szűrtek ki a forgalomból a magyar rendőrök.

 

Őrizetben újabb három díler

A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azokat a férfiakat, akik új pszichoaktív anyagot árultak Encsen, Mérán, és Ináncson.

 

Ismét véget ért egy sorozat

Az esztergomi nyomozók főként gázolajlopásra szakosodott elkövetőket fogtak el, majd gyanúsítottként hallgatták ki őket.

 

Elvette ismerőse telefonját

A sértett többször kérte a 18 éves fiút, hogy adja vissza a mobilt, de csak egy pofont kapott. Rablás miatt nyomoztak a debreceni rendőrök.

 

Forgalomkorlátozás az M1-es autópályán

Az autópálya, Ausztria felé vezető oldalán Győr térségében történt személyi sérüléssel járó közlekedési baleset miatt a járművek a belső sávon közlekedhetnek.