Speedmarathon Bács-Kiskun megyében

2015. 04. 20., h - 15:57
Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A Speedmarathon elnevezésű 24 órás összeurópai sebességellenőrzés Bács-Kiskun megyei tapasztalatai.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL, 20 tagállam csatlakozásával 24 órás összeurópai sebességellenőrzést hajtott végre 2015. április 16-án 6 órától 2015. április 17-én 6 óráig. Hazánkban a rendőrség az ellenőrzési helyek kijelölési folyamatába a lakosságot is bevonta.

 

Megyei vonatkozásban 39 állampolgártól 53 helyszínjavaslat érkezett az erre a célra létrehozott e-mail fiókba.

 

Ezek közül egy nemesnádudvari és egy soltvadkerti helyszínre kaptak meghívást az e-mailt beküldő állampolgárok, ahol személyesen is meggyőződhettek a sebességellenőrzések baleset-megelőzési jelentőségéről.

Az ellenőrzés ideje alatt a Bács-Kiskun megyei helyszíneken összesen 28.262 elhaladó gépjármű sebességét ellenőrizték az egyenruhások az új változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pontok (KKEP) alkalmazásával, melyek közül összesen 578 esetben állapították meg a sebességtúllépést.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság köszöni az állampolgárok aktív részvételét a helyszínek kiválasztásában.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárták a nyomozást

Az érdi rendőrök befejezték az eljárást egy 28 éves férfivel szemben, aki helyben és a környező településeken követett el számos vagyon elleni bűncselekményt.

 

Nekik semmi nem szent…

A debreceni vizsgálók befejezték a nyomozást azzal a négy csalóval szemben, akik sok más mellett mesekönyveket hirdetve szereztek pénzt áldozataiktól.

 

Segítsen, ha felismeri!

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.