A fővárosban garázdálkodtak

2015. 09. 04., p - 08:15
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök helyreállították a rendet.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. szeptember 4-én 0 óra 10 perc körüli időben Budapesten a VII. kerület Dob utca irányából az V. kerület Erzsébet tér felé tartva egy mintegy 100-120 főből álló csoport tagjai randalírozni kezdtek, hanggránátokkal zajt okoztak. A csoport tagjai közül többen a kiérkező rendőri egységek felé utcai szemetes edényeket, székeket, italos üvegeket dobáltak, több rendőrautóban anyagi kárt okoztak.

A garázdákat a rendőrök megfékezték, tizenhat főt garázdaság bűntett elkövetése miatt elfogtak és előállítottak. További két személy esetében hivatalos személy ellen elkövetett erőszak bűntett gyanúja miatt a keletkezett iratokat a rendőrség az illetékes ügyészség felé továbbítja.

Budapest rendőrfőkapitánya a garázdaság körülményeinek teljes körű tisztázása érdekében nyomozócsoport felállításáról döntött, amely megkezdte az összes rendelkezésre álló kamerafelvétel beszerzését, valamint azok elemzését, értékelését.

Helyreállt a rend.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Felismeri?

Az érdi rendőrök kérik az állampolgárok segítségét az azonosításhoz.

 

Hiányzott egy kereke

Az úton cikázó teherautóra figyelt fel egy férfi Békés vármegyében. Látta, hogy a jármű pótkocsiján eggyel kevesebb kerék van és azonnal hívta a segélyvonalat. A rendőrök leállították a veszélyesen közlekedő sofőrt.

 

Padláson

A padláson bújt el az őt kereső rendőrök elől az a törökszentmiklósi férfi, akihez a szemle nyomai vezettek.