A fővárosban garázdálkodtak

2015. 09. 04., p - 08:15
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök helyreállították a rendet.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. szeptember 4-én 0 óra 10 perc körüli időben Budapesten a VII. kerület Dob utca irányából az V. kerület Erzsébet tér felé tartva egy mintegy 100-120 főből álló csoport tagjai randalírozni kezdtek, hanggránátokkal zajt okoztak. A csoport tagjai közül többen a kiérkező rendőri egységek felé utcai szemetes edényeket, székeket, italos üvegeket dobáltak, több rendőrautóban anyagi kárt okoztak.

A garázdákat a rendőrök megfékezték, tizenhat főt garázdaság bűntett elkövetése miatt elfogtak és előállítottak. További két személy esetében hivatalos személy ellen elkövetett erőszak bűntett gyanúja miatt a keletkezett iratokat a rendőrség az illetékes ügyészség felé továbbítja.

Budapest rendőrfőkapitánya a garázdaság körülményeinek teljes körű tisztázása érdekében nyomozócsoport felállításáról döntött, amely megkezdte az összes rendelkezésre álló kamerafelvétel beszerzését, valamint azok elemzését, értékelését.

Helyreállt a rend.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két napon belül

Az ózdi rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a gépkocsivezetőt, aki autójával elsodort egy gyalogost, és segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről.

 

Lezárt-akta: csalás miatt kell felelniük

Egykori munkáltatója eszközeit, felszerelését használta, több személyes tárgyát és értékét eltulajdonította három férfi Hódmezővásárhelyen. A feltételezett elkövetők ellen nagyobb értékre elkövetett csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználása vétség megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A hódmezővásárhelyi rendőrök az ügy vizsgálatát befejezték.

 

Lezárt-akta: ellopta, elaludt

Ittasan ült volán mögé, majd elaludt egy hódmezővásárhelyi férfi. A rendőrök befejezték a nyomozást és vádemelést javasolnak az ügyében.

 

Ki ismeri fel?

A szigetszentmiklósi rendőrök állampolgárok segítségét kérik az azonosításhoz.