Közlemény

2016. 06. 28., k - 16:28
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Rendőri intézkedés a Városligetben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központjába 2016. június 28-án 10 óra 57 perckor érkezett állampolgári bejelentés, hogy Budapesten a XIV. kerület Hermina úton tüntetés van, a jelenlévők elállják az utat és a terelőkordont akarják lebontani.

A helyszínen a rendőrök megállapították, hogy egy közel 70 fős csoport az építkezési kordont áttörte és az építési területre behatolt, ahol demonstrációt kezdett. Tekintettel arra, hogy a demonstráció az Alaptörvényben rögzített békés gyülekezési jellegét elveszítette, a rendőrség felszólította a jelenlévőket a rendezvény befejezésére és a terület elhagyására. Az intézkedés során a rendőrök – mivel a rendőri felszólításnak nem tettek eleget – a területről 33 főt kivezettek, 1 főt előállítottak, valamint 1 fővel szemben biztonsági intézkedést hajtottak végre.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életmentés a hídon

Két bajai rendőr és mentős húzták vissza a hídra az öngyilkossággal fenyegetőző férfit.

 

Eltűnt Schofhauzer Ilona

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik az 56 éves hölgy megtalálása érdekében.

 

Kabátja alá rejtette

Két üveg whiskeyt és két doboz energiaitalt akart ellopni egy fiú Kazincbarcikán, egy szabadnapos rendőr fogta el.

 

Közlekedési balesetet okozhattak volna

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai tizennégy ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év huszonnegyedik hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.