Tehetségkutató verseny Zalában

2016. 09. 09., p - 14:01
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A zalaegerszegi Keresztury Dezső Általános Művelődési Központban tartotta meg a rendőrség, a roma Ki mit tud? megyei döntőjét.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. szeptember 9-én Zalaegerszegen, a Keresztury Dezső Általános Művelődési Központban rendezte meg a Ki mit tud? elnevezésű tehetségkutató versenyt, ahol elsősorban roma származású, hátrányos helyzetű fiatalok mérhették össze tudásukat.

A rendezvényen általános és középiskolai tanulók ének/zene, tánc, valamint vers- és prózamondás kategóriában mutathatták be tehetségüket, tudásukat. A neves szakmai zsűri a jó hangulatú rendezvényen 20 különböző, színvonalas előadást láthatott, melyek közül azokat a produkciókat kellett kiválasztaniuk, amelyek az országos döntőben képviselik majd Zala megyét.

Országos döntőbe jutott:

Ének/zene kategória: Kiss Noémi Zsanett, Csány-Szendrey Általános Iskola Rezi Tagintézmény.

Tánc kategória: Bogdán Diána, Becsehelyi Általános Iskola Bázakerettyei Tagintézmény, továbbá Dolmányos Dolóresz, Zalaszentgrót Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola.

Vers/Próza kategória: Kalányos Roland, Zrínyi Miklós-Bolyai János Általános Iskola Nagykanizsa, Kovács Viktória, Zrínyi Miklós Általános Iskola Murakeresztúr, Bogdán Renátó, Hévízi Illyés Gyula Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szúrással ért véget egy vita Csepelen

A fővárosi rendőrök öt embert állítottak elő. Közülük kettő is kést vett elő. Egyikőjük egy férfit, míg a másik, annak kutyáját szúrta meg.

 

Lezárt akta: rendőrök fékezték meg

A monori vizsgálók átadták az ügyészségnek annak a tavaly augusztusi ügynek az iratait, amelynek jelenleg is fogva tartott gyanúsítottja magából kikelve fenyegette családtagjait, tört-zúzott – az egyenruhások parancsoltak neki álljt.

 

Uszodában lopott - keressük

A kecskeméti rendőrök a lakosság segítségét kérik a lopással gyanúsítható férfi megtalálása érdekében.

 

Felismeri őket?

Elektromos rollert loptak egy kőbányai bevásárlóközpontból, a X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható személyeket.