Új épületbe költöztek a kistarcsai rendőrök

2015. 12. 01., k - 15:35
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Az átadással egy gyors és kényelmes ügyintézési lehetőség valósult meg.

A Belügyminisztérium és Kistarcsa önkormányzatának hathatós segítségével épült fel az a 313 négyzetméteres épület, amelyben 2015. december 1-jétől 27 rendőr teljesít szolgálatot.  

Az építéshez a Belügyminisztérium 150 millió forintos támogatást nyújtott. A pénzügyi keretet támogatásával tovább bővítette az Országos Rendőr-főkapitányság, Kistarcsa, Kerepes, Mogyoród és Csömör önkormányzata is, így a beruházás 170,5 millió forintból valósulhatott meg.

Az építkezésnél fontos szempont volt, hogy a rendőrőrs fenntartása hosszú távon is gazdaságos legyen. Ezért megújuló energiaforrásokat használtak. Több napelem és hőszivattyús fűtési rendszer került kiépítésre.

A Kistarcsai Rendőrőrs épületének átadásán beszédet mondott Dr. Tarnai Richárd kormánymegbízott, Solymosi Sándor – Kistarcsa polgármestere -, valamint Kovács István r. vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-helyettes.

Az épület átadásával a közbiztonság növelése mellett egy könnyen elérhető, gyors és kényelmes ügyintézési lehetőség valósult meg. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bogyó újra otthon

A szikszói rendőrök visszaadták az eltulajdonított kutyust a gazdájának.

 

Lopott és rabolt

Emelte a tétet az a tiszaburai férfi, aki eleinte csak alkalmi lopásokat, később már rablást követett el. A karcagi rendőrök őrizetbe vették.

 

Lezárt akta: tányéros kenyértörés

Nem kapta vissza lemondott szállásának díját, ezért először „rabul ejtette” vendéglátója kerékpárját, majd 80 tányérját zúzta apró darabokra az a 40 éves zalaszentgróti nő, aki ellen rongálás miatt nyomoztak a ceglédi rendőrök.