Energiahatékonysági beruházás a Budapesti Rendőr-főkapitányság Budapest, Gyakorló u. 1. sz. alatti szálló épületén

2022. 10. 10., h - 14:06

A kedvezményezett neve: Budapesti Rendőr-főkapitányság
A projekt azonosítási száma: KEHOP 5.2.10-16-2016-00101

A projekt címe: „Energiahatékonysági beruházás a Budapesti Rendőr-főkapitányság Budapest, Gyakorló út 1. sz. alatti szálló épületén”
 

A (Fő) Kedvezményezett neve és címe: Budapesti Rendőr-főkapitányság 1139 Budapest, Teve utca 4-6.sz.
 

A támogatás mértéke: 100%
 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, vissza nem térítendő
 

147.765 millió forint európai uniós és hazai támogatás segítségével valósult meg. 
 

 A Budapesti Rendőr-főkapitányság (továbbiakban: BRFK) a KEHOP-5.2.10 pályázati konstrukció keretében a 1106 Budapest, Gyakorló u. 1. sz. alatti szálló épületének energetikai fejlesztését tervezi. A tervezett korszerűsítések elsődleges célja az energiafelhasználás csökkentése valamint az épület állagának megóvása. A szóban forgó házgyári panel épület, Földszint + 10 emelet magasságú, amelyben garzonlakások kerültek kialakításra. A földszinti portálok alumínium, az általános szinteken egyesített szárnyú fa nyílászárókkal. A meglévő panel szerkezetek energetikailag elavultak, a fa nyílászárók vetemedettek, légzárásuk minimális, helyenként beáznak. A fejlesztés célja az energia hatékonyság növelése, a szállón ideiglenesen elhelyezett rendőrségi dolgozók komfort érzetének növelése.


Épületszerkezet hőszigetelése:

A homlokzaton részben 12 cm nem éghető, vakolható hőszigetelés került betervezésre. A tűzvédelmi követelménnyel nem rendelkező, nedvességgel nem érintkező homlokzati helyeken ágyazott üvegszövet erősítő háló, majd homlokzati vékonyvakolat kerül felvitelre. Lapostető hőszigetelése a meglévő rétegekre 12 cm kőzetgyapot szigeteléssel.


Homlokzati nyílászárók

A homlokzati nyílászárók részben műanyag, részben alumínium, hőhídmentes ajtók és ablakok, melyek az eredetivel azonos síkban kerülnek elhelyezésre. Üvegezés: 3 rétegű, alacsony emissziójú üvegezés készül. A földszinti alumínium nyílászáróknál a parapetekben általában savmart üvegezés készül, és minden esetben biztonsági fóliával van ellátva. Ajtók mennyisége: 45 db, ablakok mennyisége: 178 db.

Az energetikai hatékonysági felújítási munkák eredményeként az épületek éves energiafogyasztásának csökkenése, az üvegházhatású gázok tonna/CO2-ban mérhetően kevesebb lesz. A közüzemi szolgáltatás villamos energia és gázenergia éves költségének várható költsége, évi több millió forinttal csökken.

„A projektről bővebb információt a www.police.hu oldalon olvashatnak.”

 

További információ kérhető:

Nothof Ingrid r. őrnagy mb. osztályvezető helyettes sajtóreferens

Elérhetőség 06-1-443-5233 e mail cím nothofi@budapest.police.hu


Kapcsolódó oldalak