Két perc a kerékpárlopások megelőzése érdekében

2020. 07. 28., k - 14:14
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A somogyi rendőrök kisfilmmel hívják fel a figyelmet értékeink megőrzésére.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya kiemelten fontosnak tartja a megyében élők biztonságát, és a nyári idegenforgalmi szezonban ide látogatók felhőtlen kikapcsolódását. A tavalyi év megegyező időszakához viszonyítva érezhetően megemelkedett a kerékpárlopások száma a megyében. A bűncselekmények közel fele a nyári időszakhoz és a balaton-parti településekhez köthető.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy ezek a bűncselekmények a szükséges óvintézkedésekkel megelőzhetők.

Az értékek megóvása érdekében a bűnmegelőzési szakemberek az alábbiakat tanácsolják:

  • Távozáskor mindig zárja le kerékpárját! A megbízhatóság fontos, inkább egyszer vegyen minőségi zárat, mint kétszer kerékpárt!
  • Biciklijét lakatolja stabil tárgyhoz, a vázat és a hátsó kereket egyszerre rögzítve!
  • Ha hosszabb időre kell otthagynia kétkerekűjét, eldugott helyek helyett válasszon a forgalmas, jól kivilágított, közterületi kamera által is belátott lehetőségek közül!
  • A könnyen leszerelhető tartozékokat (szerszámok, lámpák, sportkulacsok, okos eszközök) ne hagyja a kerékpáron!
  • Lakása, nyaralója udvarán se hagyjon lezáratlanul, vagy felügyelet nélkül biciklit. A kertkaput nappal is zárja be, éjszakára pedig a zárt tároló jelenti a még nagyobb biztonságot.
  • Regisztráltassa kerékpárját a BikeSafe program keretében, melyet a rendőrség díjmentesen végez!
  • Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válik, ne változtassa meg a helyszínt, és azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívó számok valamelyikén!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

1+4

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 50 éves ukrán sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Frissített

A tegnap esti, M5 autópályán történt, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset körülményeit pontosították a helyszíni szemle adatai.

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 29 éves moldáv sofőr ellen, aki hat embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Zéró tolerancia

Éjszakai ellenőrzés mérlege Óbudán: 51 járművezetőből öt bizonyult ittasnak, egy kábítószer hatása alatt állt.