BikeSafe regisztráció Kaposváron

2020. 07. 15., sze - 12:45
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnmegelőzési szakemberek kerékpár-regisztrációval várták az érdeklődőket.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakemberei 2020. július 14-én Kaposváron, a főkapitányság bejáratánál várták az érdeklődőket. A rendőrök 60-nál is több kerékpárt regisztráltak az országos programba, de a kiemelt érdeklődésre tekintettel a közeljövőben további időpontok kerülnek még meghirdetésre!

A regisztrációkor a bicikliket egy „BIKESAFE Regisztrált kerékpár” feliratú matricával látják el, majd egy fotót, és minden szükséges információt rögzítenek a kerékpárról, ami egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerül. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok, és így azok nagyobb valószínűséggel kerülhetnek vissza jogos tulajdonosaikhoz.

A régóta sikeres vagyonvédelmi program célja, hogy az állampolgárok számára lehetőséget biztosítson értékeinek megóvására. A kétkerekűek azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tolvajok ne tudják azokat megszerezni.

A témát illetően fogadják meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vagyonvédelmi tanácsait:

  • Mindig zárják le a kerékpárjukat, lehetőleg megfelelő minőségű lakattal!
  • Mindig valamilyen biztosan rögzített tárgyhoz – biciklitároló, lámpaoszlop, pózna – rögzítsék a járművet!
  • Forgalmas, jól látható, lehetőleg térfigyelő kamerákkal megfigyelt helyen hagyják biciklijeiket – ne eldugott utcában, kapualjban!

Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívó számok valamelyikén.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Autók az út melletti árokban

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel, valamint négy anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

 

Tartozik

Az érdi rendőrök kérnek segítséget egy fehér zoknit és papucsot viselő sofőr azonosításához, aki megtankolt, majd elhajtott.

 

A gyanú: embercsempészés

Egy albán sofőr és a vele utazó két török állampolgár jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudta hitelt érdemlően igazolni; Budapesten előállították őket.

 

Forgalomterelés a 6-os főút paksi szakaszán

A 109-es kilométerszelvényben történt anyagi káros közlekedési baleset miatt lezárva a 6-os számú főút Paks belterületén, a forgalom a környező utcákba terelve folyamatosan halad.