BikeSafe regisztráció Kaposváron

2020. 07. 15., sze - 12:45
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnmegelőzési szakemberek kerékpár-regisztrációval várták az érdeklődőket.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szakemberei 2020. július 14-én Kaposváron, a főkapitányság bejáratánál várták az érdeklődőket. A rendőrök 60-nál is több kerékpárt regisztráltak az országos programba, de a kiemelt érdeklődésre tekintettel a közeljövőben további időpontok kerülnek még meghirdetésre!

A regisztrációkor a bicikliket egy „BIKESAFE Regisztrált kerékpár” feliratú matricával látják el, majd egy fotót, és minden szükséges információt rögzítenek a kerékpárról, ami egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető adatbázisba kerül. A nyilvántartási rendszer segítségével beazonosíthatóvá válnak a kerékpárok, és így azok nagyobb valószínűséggel kerülhetnek vissza jogos tulajdonosaikhoz.

A régóta sikeres vagyonvédelmi program célja, hogy az állampolgárok számára lehetőséget biztosítson értékeinek megóvására. A kétkerekűek azonban csak akkor vannak biztonságban, ha a tulajdonosok is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tolvajok ne tudják azokat megszerezni.

A témát illetően fogadják meg a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vagyonvédelmi tanácsait:

  • Mindig zárják le a kerékpárjukat, lehetőleg megfelelő minőségű lakattal!
  • Mindig valamilyen biztosan rögzített tárgyhoz – biciklitároló, lámpaoszlop, pózna – rögzítsék a járművet!
  • Forgalmas, jól látható, lehetőleg térfigyelő kamerákkal megfigyelt helyen hagyják biciklijeiket – ne eldugott utcában, kapualjban!

Amennyiben minden óvatosság ellenére bűncselekmény áldozatává válnak, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es, vagy 107-es segélyhívó számok valamelyikén.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az út vége

Büntetőeljárás indul egy 22 éves magyar sofőr ellen, aki négy embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Ittasan vezettek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 23 ittas, illetve 1 bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 20. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Addig jártak…, míg lebuktak

A tolnai rendőrök elfogták azt a két faddi férfit, akik az elmúlt hónapokban számos tanya- és nyaralótulajdonosnak okoztak bosszúságot azzal, hogy betörtek ingatlanjukba. Ezen kívül Szekszárdon több autóról is loptak el különböző alkatrészeket.