Kék NEfelejcs

2023. 05. 25., cs - 15:10
Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Vigyázzunk gyermekeinkre! Kis kék, hajtogatott virágok osztogatásával hívták fel a figyelmet Szolnokon az eltűnt gyermekek világnapjára.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársai az eltűnt gyermekek világnapja alkalmából, 2023. május 25-én a szolnoki Hild téren áthaladókat szólították meg kis, hajtogatott kék virágokkal. A virágok elkészítésében a szolnoki Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és a Fiumei Úti Általános iskola diákjai, illetve a szolnoki iskolaőrök voltak a bűnmegelőzési kollégák segítségére.

A világnap alkalmából - a Kapaszkodó programterv részeként – a vármegyei gyermekvédelmi központ gyermekotthonainak lakói bemutatták azt a mozaikképet, amelyet egy csapatfestő élményfestésen készítettek, majd a figyelemfelhívó kampány részeként, a megyei prevenciós kollégák a Fiumei Úti Általános Iskola diákjaival karöltve, közösen adtak át kis, kék virágokat az érdeklődőknek, a téren áthaladóknak, felhívva a figyelmet arra, hogy vigyázzunk gyermekeinkre!

A kampány részeként, a Gyermekvédelmi Főigazgatóság Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kirendeltség vezetője, Kiss Róza igazgató, és a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnmegelőzési Osztály vezetője, Vojter-Szabó Zita r. alezredes tartott közös sajtótájékoztatót, amelyen szó volt a vármegyében jellemző kiskorú eltűnésekről, az eltűnések hátterében meghúzódó okokról, illetve a szökések, engedély nélküli eltávozások érdekében tett közös erőfeszítésekről, az együttműködés színtereiről, és az eddig végrehajtott közös feladatokról.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az éjszakai rongálók

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai néhány órán belül beazonosították és elfogták azt a két fiatalt, akik festékszóró spray-vel összefirkáltak több gépjárművet, ingatlant, villanyoszlopot és közterületi burkolatot a hétvégén Szeremlén.

 

Szemtanúkat keresünk!

Kérjük, segítsenek az történtek tisztázásában a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának!

 

Rendőrkézen a betörő

Szerszámgépeket lopott egy felújítás alatt álló ingatlanból egy férfi Szentesen. A rendőrök rövid időn belül elfogták.

 

Felismeri őket?

A győri nyomozók az állampolgárok segítségét kérik a két ismeretlen férfi azonosításához.